15.01.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині минулого тижня більше 5700 осіб захворіли на гострі респіраторні інфекції

На Львівщині минулого тижня більше 5700 осіб захворіли на гострі респіраторні інфекції

Мешканці Львівщини хворіють на ГРВІ. Впродовж минулого тижня, 8-12 січня, вірус «підхопили» понад 5700 осіб, з яких 55% - діти до 17 років.Із діагнозом ГРВІ до лікарень області госпіталізували 84 особи. Інтенсивний показник захворюваності становить 229,5, при епідемічному порозі 439,6.

Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Лікарі нагадують, що найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу — щорічна вакцинація.

-Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Вакцинуватись бажано всім, але життєво важливо і в першу чергу треба щепитися особам з груп ризику: особам з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин, особам віком понад 65 років, особам, які перебувають у закладах тривалого догляду, дітям, віком 6 міс – 5 років, персоналу медичних закладів, вагітним, - наголошує лікар-епідеміолога центру Л. Бойко.

Для цьогорічного епідсезону на Львівщині наявні дві вакцини: «Ваксигрип», виробництва Франції (Санофі Пастер) та «Джі Сі Флю», виробництва Кореї (Грін Кросс Корпорейшн). Щеплення проти грипу уже отримали 11 049 мешканців області.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle