13.11.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині хочуть побудувати нову дорогу

На Львівщині хочуть побудувати нову дорогу

На Львівщині хочуть збудувати транспортне кільце, яке з'єднає Карпати зі ще двома областями

Про це пише Status Quo.

На Львівщині хочуть збудувати транспортне кільце, яке з'єднає Карпати зі ще двома областями. Проєкт має назву "Мале карпатське кільце", над ним зараз активно працює Львівська ОДА спільно з Закарпатською та Івано-Франківською адміністрацією.

За попередніми даними, розмір інвестицій становитиме 1 мільярд гривень.

“У нас є амбітний план, і ми вже почали по ньому рухатися. Міністерство (розвитку громад і територій) підтримує наше бачення щодо проекту з розвитку інфраструктури карпатського регіону. Ми попередньо опрацювали план, в тому числі з главами Івано-Франківської та Закарпатської ОДА, вони підтримують створення так званого Малого карпатського кільця”, – розповів перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.



Довжина "Малого карпатського кільця" складе близько 100 км. На деяких ділянках дорога вже існує, в інших – її зведуть з нуля.

"Від цього кола будуть виходити так звані промені в бік Івано-Франківської області, Закарпаття та Львівщини в напрямку кордонів. Частина документації вже розробляється, частину готовий профінансувати бізнес, щоб прискорити процес", – додав Лозинський.



За його словами, попередня вартість проекту становить 1 мільярд гривень, які хочуть отримати від Кабміну із передбачених 2 мільярдів гривень програмою розвитку Карпатського регіону на 2020 рік. В планах – до літа-2020 мати готову документацію. При оптимістичному сценарії реалізувати проект розраховують за три роки, тобто у 2023-му. Серед компаній, зацікавлених взяти участь у проекті, – ТОВ "ОККО-рітейл", яка планує будівництво гірськолижного курорту в ОТГ Славське.

Перший заступник міністра розвитку громад і територій Дмитро Живицький зауважив, що розвиток Карпат є одним з пріоритетів президента і Кабміну.

"Наприклад, зараз відстань між Славським і с. Пилипець – близько 100 км, більше трьох годин їзди. Якщо ми зробимо це коло, прорубавши деякі дороги,  час поїздки складе всього 30 хвилин", –  пояснив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.




Социальные комментарии Cackle