24.06.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині через негоду підтоплено 110 житлових будинків, 114 га господарських угідь

На Львівщині через негоду підтоплено 110 житлових будинків, 114 га господарських угідь

На Львівщині 23 червня через негоду виникла надзвичайна ситуація – було підтоплено 110 житлових будинків, 168 присадибних ділянок, 114 га сільськогосподарських угідь та інші обєкти.

Про це повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

-23 червня виникла надзвичайна ситуація об’єктового рівня природного характеру, пов’язана з високим рівнем води (водопілля, паводки). Внаслідок проходження грозового фронту над територією області, який супроводжувався поривами вітру до 20 м/с, випадання опадів у вигляді дощу, місцями значні дощі, завдано значної шкоди житловим будинкам, присадибним ділянкам та дорогам. На території Львівської області (Стрийського, Жидачівського, Старосамбірського районів) підтоплено 110 житлових будинків, 110 підвалів житлових будинків, 168 присадибних ділянок, 2 продуктові магазини, 1 недіючу школу, 1 ветеринарний пункт, 1 клуб-бібліотеку, 111 господарських споруд, підтоплено 4 ділянки доріг, та 1 ділянка дороги пошкоджена, підтоплено 114 га сільськогосподарських угідь та 150 криниць, - йдеться у повідомленні. 

У Департаменті зазначають, що проводяться роботи з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 

23-24 червня на рiчках басейну Днiстра очiкується продовження формування високого дощового паводку з підйомом рiвня води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м над рiвнями 23 червня на 8 год. Місцями затоплення заплав, с/г угiдь, часткове затоплення об’єктiв прирiчкової iнфраструктури, окремих населених пунктiв. Формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах можливе утворення селевих потокiв, - зазначено у повідомленні.


Социальные комментарии Cackle