02.02.2021 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Львівщина – лідер з реалізації програми «5-7-9%»,- Мінекономіки

Львівщина – лідер з реалізації програми «5-7-9%»,- Мінекономіки

Львівська область продовжує утримувати лідерські позиції серед регіонів України з реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це інформує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Окрім Львівщини високі показники результативності показали також Харківська та Київська області.

Нагадаємо, що на Львівщині кредити за програмою видають 8 банків-учасників. Це - АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК», АТ «Райффайзен Банк Аваль». Серед видів діяльності по сумах виданих кредитів переважає галузь сільського господарства, оптова та роздрібна торгівля, переробна промисловість.

«Львівщина вже упродовж тривалого часу  є лідером за кількістю укладених договорів в межах програми. Це показник, як правильного інформування, так і активності бізнесу. Кредитування бізнесу – вагомий чинник економічного зростання. І програма підтримки бізнесу «5-7-9» показала хороші результати в області»,-  зазначають у департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Загалом по Україні за останній тиждень банки-учасники програми «Доступні кредити 5-7-9%» підписали 287 договорів договори на суму 807 млн грн. Зокрема, 226 млн грн від загальної суми  укладених за останній тиждень угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, 156 млн грн – це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І антикризові кредити під 3%  складають 419 млн грн.

Від старту програми банки-учасники видали 8 430 позик на загальну суму 19,7 млрд грн. З них понад  11,7 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик,  3,7 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 4,3 млрд грн в якості антикризових кредитів під 3%.

«Від підприємців із різних секторів ми чуємо схвальні відгуки щодо програми 5-7-9. Комусь вона допомогла придбати або модернізувати обладнання, комусь - зберегти бізнес та працівників. У будь-якому разі, цифра у 20 млрд грн дійсно говорить про ефективність програми», - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (55%), торгівлі та виробництва (18%) та промислової переробки (16%).

Нагадаємо, що програма «Доступні кредити 5-7-9%» пропонує часткову компенсацію процентної ставки за кредитом у гривні у комплексі з механізмом часткових кредитних гарантій для вирішення проблеми браку забезпечення та недостатньої кредитної історії на покриття постійних (регулярних) витрат, що періодично виникають у процесі провадження господарської діяльності та не залежать від зміни обсягів виробництва.

Програма впроваджується утвореним при Міністерстві фінансів України Фондом розвитку підприємництва (колишній Німецько-український фонд) через мережу банків-партнерів у партнерстві з Мінекономіки та Офісом розвитку малого і середнього підприємництва.

Докладніше про те як приєднатися до програми читайте за посиланням. 

Социальные комментарии Cackle