06.04.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Хроніки коронавірусу: госпіталізована трускавчанка прибула з Чехії. Дрогобиччина отримала партію тестів і захисних засобів

Хроніки коронавірусу: госпіталізована трускавчанка прибула з Чехії. Дрогобиччина отримала партію тестів і захисних засобів

Сьогодні, 6 квітня, із актуальною інформацією щодо кількості хворих на коронавірус та роз’яснень нових посилених вимог карантину до громади Дрогобиччини із кризового медіа-центру звернувся начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. 

За словами посадовця, за останні дні до цих вихідних із території Дрогобиччини не було шпиталізовано жодної особи  із підозрою на коронавірус. Однак ситуація змінилася з 5 на 6 квітня. До медиків за допомогою звернулася трускавчанка. За словами Володимира Чуби, госпіталізована мешканка курортного міста 3 дні тому прибула на батьківщину із Чехії. Жінка самоізолювалася і проживала в кемпінгу по дорозі на виїзді з Борислава. У неї піднялася температура тіла. Про свій стан здоров’я прибула повідомила сімейного лікаря. 

Сьогодні зранку швидка повезла жінку з підозрою на коронавірус в обласну інфекційну лікарню. Там проводять необхідні  обстеження та чекають результатів тестів. Визначають коло контактних осіб.

Загалом наразі  на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває  66 осіб.

На самоізоляції знаходяться 224 особи. Стан більшості хворих - середньої важкості або близький до задовільного. У 7-ми пацієнтів стан важкий. 2 пацієнтів на апараті ШВЛ. Цими вихідними на Львівщині помер перший пацієнт, у якого було зафіксовано коронавірусну інфекцію. Це 69-річний чоловік. Тест підтвердив у пацієнта коронавірус посмертно. У чоловіка була важка пневмонія, а також супутні хвороби - цукровий діабет.

Також, за словами головного медика Дрогобича пана Чуби, триває подальше укомплектування Стебницької міської лікарні, яка визнана опорною у боротьбі із коронавірусом.

- Цими вихідними із Департаменту охорони здоров’я на Дрогобиччину надійшло 200 тест-систем на визначення вірусу. Їх розподілять між медичними закладами регіону. Окрім цього ми отримали нові костюми біологічного захисту для наших медиків, - повідомив пан Чуба.

Що стосується Стебницької лікарні, то вона очікує на вентилі та перехідники до точок доступу кисню. Наразі інфекційне відділення лікарні має 20 точок доступу до кисню, там хочуть  обладнати ще 110 таких точок – підкреслив Володимир Чуба. 

Додамо, від 6 квітня уряд посилив карантинні заходи в містах. У Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях мешканці мають перебувати  в масці чи респіраторі та носити із собою документи. Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості. Люди старше 60 років поки що мають перебувати вдома. Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон - забороняється. 

Наталя Зелена 



Социальные комментарии Cackle