27.06.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

«Голос» відкликав ще одного кандидата в нардепи

«Голос» відкликав ще одного кандидата в нардепи

Партія музиканта Святослава Вакарчука "Голос" відкликає кандидата у народні депутати в одномандатному окрузі №121 Львівської області Дмитра Огньова. 

Про це повідомляє прес-служба партії.

Зазначається, що таке рішення ухвалив номінаційний комітет за результатами внутрішньої перевірки, після того як до партії звернулася низка журналістів-розслідувачів та активістів.

"Результати внутрішнього розслідування та дії Дмитра Огньова дали підстави стверджувати, що кандидат схильний ставити особистий інтерес вище результату командної роботи", - йдеться у повідомленні.

У політсилі додали, що це прямо суперечить одному з дев’яти критеріїв, які партія висуває до своїх кандидатів.

За даними програми "Схеми", Дмитро Огньов, відомий широкому загалу як учасник телепроекту "Громада на мільйон" зареєстрований в одній квартирі з народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка" Глібом Загорієм. Журналісти з’ясували, що дружина Дмитра Огньова – Наталія – є сестрою Загорія.

Наталія Огньова, згідно з даними державних реєстрів, разом з братом бере участь у сімейному фармацевтичному бізнесі родини Загоріїв – є співвласником контрольного пакету акцій підприємства "Дарниця" та входить до наглядової ради компанії.

Гліб Загорій – народний депутат фракції Блоку Петра Порошенка та один із співвласників фармацевтичної компанії "Дарниця", лідера в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні.

Загорій неодноразово фігурував у розслідуваннях журналістів та антикорупційних активістів "Центру протидії корупції" щодо фармацевтичного бізнесу. Пацієнтські організації називали депутата Загорія "архітектором монополізації вітчизняного фармринку", що призвело до подорожчання цін на ліки, та звинувачували у лобіюванні інтересів Дарниці в парламенті та уряді.

Зокрема, антикорупціонери викрили законодавчі спроби депутата Загорія завадити запровадженню в Україні системи закупівель ліків через міжнародні організації, що дозволили б уникнути розкрадання коштів на тендерах.

Минулого року керівництво телеканалу "ЗіК" звинувачувало Гліба Загорія та його дружину у спробі рейдерського захоплення телеканалу.

Депутат Загорій також відомий купівлею елітної нерухомості у колишньої бізнес-партнерки родини генпрокурора Юрія Луценка. 67-річна жінка, що працювала бухгалтером в компанії родині Луценків, не могла пояснити журналістам, звідки взяла кошти на придбання. Журналісти припускали, що насправді нерухомість була куплена за гроші родини генпрокурора через підставну особу.

Нагадаємо:

  • 11 червня партія "Голос" відкликала двох кандидатів у депутати. 
  • Зокрема, кандидат у Волинській області Тарас Шкітер (висувався по округу №22) через те, що, за даними активістів, був пов'язаний із діяльністю партії "Український вибір" Віктора Медведчука у Луцьку.
  • Щодо Євгена Кугука (висувався по округу №217), то його активісти знайшли у списках партії "Опозиційний блок" на позачергових парламентських виборах 2014 року.
  • 6 травня музикант Святослав Вакарчук заявив про створення політичноїпартії "Голос" і намір балотуватися у Верховну Раду.
  • У "Голосі" заявили, що у політсили є 10 вимог до кандидатів у нардепи, за якими буде формуватися виборчий список для участі у парламентських виборах.
  • Дострокові парламентські вибори призначено на 21 липня 2019 року.


Джерело: Українська правда

Социальные комментарии Cackle