31.08.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Дослухаємося до думки кожного! Руслан Козир розпочав діалог з громадою

Дослухаємося до думки кожного! Руслан Козир розпочав діалог з громадою

Шановна громадо! Руслан Козир ініціював громадське обговорення проблематики нашого регіону, аби скласти загальну стратегію розвитку Трускавецької ОТГ. Саме для цього нами започатковано відкритий проект «Діалог з громадою» - спілкування з мешканцями населених пунктів, які увійшли в ОТГ, й визначення проблем, які хвилюють людей найбільше. Проблем як загального, так і місцевого характеру. Кожне звернення буде проаналізоване і допоможе нам обрати оптимальний шлях розвитку, який відповідатиме розвитку громад, потребам та запитам людей.

Хто і де може взяти участь в проекті? Будь-який громадянин і не обов’язково виборець. Учні навчальних закладів також можуть допомогти у визначенні проблем та вказати на шляхи їхнього вирішення. Молодь, яка своїми помислами перш за все направлена в майбутнє, має чимало перспективних ідей, як це майбутнє будувати.

В усіх населених пунктах Трускавецької ОТГ команда Козира розпочала виставляти свої намети і в них зустрічає відвідувачів, діалог з громадою відбувається також під час знайомств Руслана Козира та членів його команди з колективами шкіл і дитячих садків, амбулаторій, будинків культури та бібліотек, на пошті, на підприємствах, в магазинах, на автобусних зупинках тощо. Наше бажання – це охопити якомога більше людей, дізнатися, за що вболівають, які проблеми потребують першочергового вирішення. Отримані відповіді складуть основу передвиборної програми Руслана Козира, а також його Стратегії розвитку Трускавецької ОТГ.

Про хід «Діалогу з громадою», про думки людей, їхні пропозиції ми постійно інформуватимемо вас через газету «Джерела Трускавця», яка стане основним медійним майданчиком для спілкування, забезпечить поінформованість громадян про стан вирішення актуальних проблем громади.

На сьогодні нами оброблено вже більше двохсот анкет. Найактивніше наша команда поки що попрацювала у найвіддаленішому населеному пункті Трускавецької ОТГ - селі Орові. Перше враження після прочитання анкет, які заповнили орівчани – дуже терпеливі, мудрі і дуже достойні мешканці в цьому селі.

IMG_6479+.jpg

Знаєте, про що вони думають насамперед – аби не стало гірше, аби не закрили їхню школу амбулаторію. Серед найболючіших проблем Орова переважна більшість людей виділяють такі: погані дороги, безробіття, недостатнє медичне обслуговування. Кращими, вважають вони, має бути освіта, транспортне сполучення, сільське дозвілля.

Щоби хотілося орівчанам? Небагато. Насамперед, аби в селі працювала при амбулаторії аптека. Аби в селі була робота і люди повернулися із заробітків. Ось що написала в анкеті Іванна Василівна Явір: «Найбільше моє бажання, щоб наша молодь жила і працювала в рідному селі, в Україні. Щоб наше село процвітало». Серед пропозицій людей є й такі: побудувати лазню, дитячий майданчик, коротку дорогу до Трускавця. А ось пропозиція пані Анни (прізвище не вказала): «Вибрати старосту Орова, який би був завжди з нами попри різні проблеми в ОТГ». А ось Галина Андріївна Маряк радить: «Дослухайтеся до громади, молоді». Слушно…

Хочеться відзначити й спільну стурбованість орівчан. Майже кожен з них дописав побажання претенденту на посаду голови ОТГ: не підведіть, виконуйте свої обіцянки! Людей так довго обманювали і дурили, що їм тепер важко вірити й достойній людині. Мають люди чимало претензій до нині діючої місцевої влади…

Ось такий початок діалогу Руслана Козира з мешканцями Орова. Ми щиро дякуємо всім, хто вже взяв участь в цьому проекті. Маємо багатий матеріал для роздумів, для обговорення, для планів першочергових і перспективних. У кожному селі Руслан Козир з’ясовуватиме спільно з громадою першочергові потреби і спільно з громадою визначатиме перспективи для того, аби жилося краще мешканцям.

Наша команда продовжує проект «Діалог з громадою» в Уличному, Доброгостові, Бистрому, Модричах, Станилі, Зимівках і Трускавці. Хочемо ще раз нагадати, що це не одноденна акція. Це постійна наша праця на перспективу. Цей діалог з громадою не закінчиться ні завтра, ні через тиждень, ні через місяць, ні 25 жовтня – він ляже в основу роботи голови ОТГ з громадою.

З повагою команда Козира

IMG_6639.jpg

IMG_6617.jpg

IMG_6660+.jpg

IMG_6471+.jpg

IMG_6418+.jpg

IMG_6366+.jpg

IMG_6727+.jpg

IMG_6734+.jpg

IMG_6720+.jpg

Социальные комментарии Cackle