19.11.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

До кінця листопада буде сформований перспективний план Львівської області, у якому напрацюють моделі спроможних громад

До кінця листопада буде сформований перспективний план Львівської області, у якому напрацюють моделі спроможних громад

Сьогодні, 19 листопада, відбувся круглий стіл з обговорення критеріїв спроможності формування добровільно об’єднаних територіальних громад та методики їх застосування. Організатор заходу – Асоціація об’єднаних територіальних громад спільно з українсько-швейцарським проєктом міжнародної технічної допомоги «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Серед учасників заходу - представники об’єднаних територіальних громад Львівщини, заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський, представники депутатського корпусу, експерти реформи децентралізації. 

«Місцеві вибори, які відбудуться у 2020 році, мають відбутися на новій територіальній основі. І основою майбутнього адміністративно-територіального устрою є громади. І тут ми дуже розраховуємо на вашу підтримку та пропозиції, особливо тих, громад, які вже утворилися. Адже важливо, щоб рішення, які будуть прийматися, враховували досвід уже сформованих громад», - зазначив В’ячеслав Негода. 

Також він підкреслив, що спроможність громади - це, в першу чергу, її людські ресурси. 

Як розповів Василь Лозинський, Львівська ОДА завершила обговорення проєкту адміністративно-територіального устрою Львівщини в районах області. Загалом, в межах обговорення відвідали 20 районів, у них взяли участь 3, 5 тисячі учасників.

«Під час обговорень було чимало дискусій щодо адміністративно-територіального поділу. Ми врахували низку аргументованих пропозицій, які будуть внесені до проєкту перспективного плану», - повідомив Василь Лозинський. 

Посадовець зазначив, що до кінця листопада має бути сформований дієвий перспективний план Львівської області з метою створення успішних та спроможних громад й офіційно переданий в Мінрегіон. 

Також в межах заходу експерт з геоінформаційного моніторингу реформи децентралізації, керівник ГО «Товариство дослідників України» Павло Остапенко презентував присутнім методичні підходи до оцінки спроможності ОТГ.

Социальные комментарии Cackle