07.04.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Для медиків Дрогобиччини захисні костюми шиє місцева фабрика. Триває процес тестування прибулих з-за кордону

Для медиків Дрогобиччини захисні костюми шиє місцева фабрика. Триває процес тестування прибулих з-за кордону

Для медиків Дрогобича та Стебника місцеве швейне підприємство пошиє 300 костюмів індивідуального біологічного захисту. Таку новину повідомив керівник відділу охорони здоровя ДМР Володимир Чуба. За його словами, 200 із цих костюмів скерують для лікарів Стебницької міської лікарні, 100 – для працівників медустанов Дрогобича.

Як зазначив головний лікар міста Котермака, необхідні для ймовірної роботи із хворими на коронавірус засоби захисту - біологічні костюми для медиків, закупити зараз вкрай важко через їх дефіцит на ринку та вкрай високі ціни через великий попит. «Для того, аби забезпечити наших медиків необхідними засобами захисту, у відділі економіки ДМР вирішили задіяти місцеві підприємства, закликавши їх до співпраці. Ми раді, що на нашу пропозицію відгукнулися», - наголосив пан Чуба. Засоби захисту для медичних працівників Дрогобиччини шитиме швейне підприємство «МАК».

- Зараз у швейних підприємств немає звичних замовлень, тому «МАК» перепрофілювало виробництво та шитиме захисні костюми для медиків. Біозахисний матеріал на них закупили у Люксембурзі. Співпрацювати у цьому напрямку підприємство може й з іншими містами. Таким чином ми забезпечимо медиків необхідними засобами захисту та заодно підтримаємо місцевий бізнес у такий важкий час кризи, – прокоментував ситуацію Тарас Бачинський, керівник відділу економіки ДМР. 

92043420_571598613705272_7346109679371550720_n.jpg

Паралельно із дооснащенням медиків Дрогобиччини засобами індивідуального захисту триває процес тестування на коронавірус мешканців регіону, які повернулися з-за кордону. Так, за словами Володимира Чуби, на обліку лікарів сьогодні перебуває 280 осіб із Дрогобича та Стебника, які перетнули кордон. Ця цифра постійно змінюється. За кілька днів роботи мобільних бригад швидкими тест-системами протестовано понад 100 осіб. Наразі у всіх - негативний результат.

Інтенсивно триває і перевірка швидкими тестами і прибулих з-за кордону трускавчан. Так, за інформаціює головного лікаря ТМЛ Ігоря Стасика, в курортному місті уже протестували 29 осіб, черговий рейд мобільна бригада здійснює нині і має на меті взяти проби у 25 мешканців Трускавця, які нещодавно повернулися із різних куточків світу.

За твердженнями медиків, найближчим часом Дрогобиччина отримає нову партію тестів і коли завершать процес тестування осіб, які повернулися з-за кордону, візьмуться за пацієнтів, які в гострій формі недужають на ГРВІ.

 

Наталя Зелена

Фото: ДМР

 

 

Социальные комментарии Cackle