18.02.2020 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Викладач із Києва та скрипаль із Гонконга. У дрогобицькому музичному коледжі пройшла конференція та концерт для студентів

Викладач із Києва та скрипаль із Гонконга. У дрогобицькому музичному коледжі пройшла конференція та концерт для студентів

Поділилися досвідом та дали унікальний концерт. Днями в музичному коледжі імені В. Барвінського, що у Дрогобичі, пройшла пізнавально-творча імпреза. У рамках науково-практичної конференції «Мистецька освіта в навчальному процесі» до дрогобицької музичної альма-матері завітав колишній випускник навчального закладу, а нині творча та багатогранна особистість Василь Федоришин, який є деканом факультету мистецтв ім. А. Авдієвського, що функціонує на базі Національного педагогічного університету імені Драгоманова в Києві, заслужений діяч мистецтв України, доктор педагогічних наук, професор.

Пан Федоришин до Дрогобича завітав, щоб поділитися зі студентами музичного навчального закладу знаннями та власним досвідом, оскільки не перший рік викладає музичну грамотність у педагогічному університеті імені Драгоманова, а ще часто подорожує на музичні фестивалі світом, тож черпає звідти новий досвід та представляє там Україну.

б2.jpg

За словами Василя Федоришина – йому особливо приємно, що потрапив до рідного музичного коледжу в Дрогобич напередодні його 75-ої річниці. Оскільки має чудову нагоду запросити творчі колективи дрогобицького закладу на святкування 185-річчя Національного педагогічного університету імені Драгоманова. Про виш, у якому нині трудиться, пан Федоришин розповів допитливим дрогобицьким студентам. Виявляється сьогодні педагогічний університет імені Драгоманова налічує 30 тисяч студентів та викладачів. Окрім цього у виші функціонує 18 факультетів. Зокрема на факультеті мистецтв, деканом якого є пан Федоришин, навчається 800 студентів. Що вражає – музичну грамотність здобувають молоді люди із різних куточків Європи та світу. 

- У нас на факультеті здобувають знання 150 іноземних студентів, серед них є студенти з Китаю, їх чи не найбільше, відтак з Німеччини, Болгарії, Британії, Відня, Хорватії, Сербії, Ізраїлю, Канади та четверо студентів із США, - розповів Василь Федоришин.

А далі була цікава лекція від київського спікера про вдосконалення навичок гри на скрипці для дрогобицьких студентів та особисті лайтфаки. Крапку у цікавій бесіді ставили чудовим концертом скрипаля із Гонконгу Давида Ван Каня, який закінчує аспірантуру у київському виші. Давид виконав кілька музичних творів на скрипці, акомпонувала йому на фортеп’яно одна з викладачок музичного дрогобицького коледжу. Їхня гармонійна гра була достойним прикладом для студентів, коли без репетицій двоє творчо обдарованих людей дали концерт на широкий загал.

Р.С. Фрагмент виступу скрипаля з Гонкога Давида Ван Каня пропонуємо вашій увазі 

Наталя Зелена


Социальные комментарии Cackle