19.09.2019 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичі врятували життя хворому завдяки новому обладнанню

У Дрогобичі врятували життя хворому завдяки новому обладнанню

У середу, 18 вересня, у відділенні інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Дрогобицької міської лікарні №1 надали ургентну допомогу пацієнту зі Стебника, у якого діагностували гострий інфаркт.

Про це повідомила прес-служба Дрогобицької міської ради.

- Завдяки вчасному зверненню до медиків пацієнту вдалося не лише врятувати життя, а й уберегти його від інвалідності. Хворому встановили стент. Допомогу надано безкоштовно», — наголосив начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

Також посадовець зазначив, що загалом у період з 16 липня у відділенні інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії проведено 93 операції: 67 ангіографій та 26 стентувань. Всі ці операції відбувалися під керівництвом лікаря Василя Романяка.

Нагадаємо, що 1 липня цього року у КНП «Дрогобицька міська лікарня №1»  відкрили відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії. Особливістю цього відділення є надсучасний ангіограф, яких в Україні такого експертного класу є лише п’ять. Завдяки цьому апарату дрогобицькі медики можуть надавати вчасну медичну допомогу при інфаркті, обстежувати судини, проводити операції зі стентування.

Облаштування цього відділення обійшлося у 26,5 млн гривень: 23,5 млн грн виділив уряд, 3 млн грн профінансовано з місцевого бюджету Дрогобича.

Социальные комментарии Cackle