19.02.2020 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Побігли разом! У Дрогобичі 10 травня пройде півмарафон із благодійною метою. Активних закликають зголошуватися

Побігли разом! У Дрогобичі 10 травня пройде півмарафон із благодійною метою. Активних закликають зголошуватися

Початок травня у Дрогобичі обіцяє бути насиченим, туристично-привабливим та спортивним. Уся річ у тому, що з 9 по 11 число у місті пройде  відкриття туристичного сезону та оновленої Площі Ринок, а також  запланований  фестиваль одного з брендів міста – дрогобицької ковбаси «Заковбасимо Дрогобич». Про це розповів на пресконференції керівник Туристично-інформаційного центру Ігор Чава. Однією ж центральних подій у ці дні в місті Котермака стане і потужне спортивне дійство - півмарафон «Drohobych half marathon 2020». Його організатором виступає активний дрогобичанин Іван Гуляк спільно із ТІЦ міста. 


IMG_3684.jpg
 

Масштабна спортивна подія такого рівня вперше проходитиме на Дрогобиччині. За словами організатора півмарафону Івана Гуляка, забігом переслідують кілька ідей: закликати до здорового способу життя, показати туристичну привабливість міста ( марафон проходитиме історичними вулицями Дрогобича) та зробити благочинний внесок у лікування хворої дрогобичанки Наталії Сови, якій терміново потрібна складна та дороговартісна операція на серці. За твердженнями Івана Гуляка, очікують, що участь у півмарафоні візьмуть не менше 500 осіб. 
 

- Наразі уже зареєструвалося 150 чоловік. Географія учасників вражає – Київ, Харків, Бровари, Тернопіль, Івано-Франківськ, Коломия, Дрогобич, Трускавець та навколишні містечка та села, - розповідає Іван Гуляк. – Закликаємо до півмарафону і організації міста – потрібно створити свою команду і продемонструвати колективний спортивний дух.


IMG_3677.jpg    

Уже створено онлайн карту забігу. Маршрут півмарафону буде проходити центральною частиною міста, тож біжучи буде можливість роздивиться його історичні містця. Дистанцій є три:
 
● Індивідуальний забіг 7 км (299/400 грн з медаллю – вартість для реєстарції)
● Half Marathon 21 км (349/450 грн з медаллю)
● Естафета 3*7 км (900/1200 грн з медаллю)
● Безкоштовні забіги для дітей: 100 м, 400 м, 1 км з медаллю
 
Що стосується забігу для дітей – то Іван Гуляк зазначає – закликають наймолодших учасників зголошуватися до спортивного дійства. Вік дітей від 3 до 13 р. Кожна дитина отримає грамоту та медаль за здійснений забіг. Загалом гарні призи передбачені і для старших учасників півмарафону: 

Головна дистанція – 21 км
  • Перше місце – 5000 грн
  • Друге місце – 3000 грн
  • Третє місце – 2000 грн. 

До безпеки на марафоні будуть залучені полісмени, нестимуть патрулювання і медики та волонтери. Обслуговує захід Ярослав Кондюх, представник організації Runstyle, що надає комплексні послуги таймінгу при проведенні спортивно-масових заходів. За словами пана Кондюха – бігові марафони зараз набули неабиякої популярності в Україні, вони свідчать про активність міста та вказують, що в ньому мешкають спортивні та свідомі  громадяни. До старту марафону залишається трохи менше двох місяців – охочих закликають зголошуватися та реєструватися. 

Наталя Зелена 

IMG_3645.jpg

IMG_3657.jpg
IMG_3661.jpg
IMG_3680.jpg
IMG_3665.jpg
IMG_3672.jpg
IMG_3699.jpg
IMG_3691.jpg
IMG_3692.jpg

Социальные комментарии Cackle