15.01.2020 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Обвал будинку у Дрогобичі: звернення про повернення коштів надіслали у Кабінет Міністрів

Обвал будинку у Дрогобичі: звернення про повернення коштів надіслали у Кабінет Міністрів

Йдеться про 40 мільйонів 721 тисячу гривень, які 27 грудня виділили з резервного фонду державного бюджету України

Про це розповів перший заступник ЛОДА Василь Лозинський, - пише Galnet

За ці гроші мали купити житло мешканцям 59 квартир, які постраждали внаслідок обвалу будинку №101/1 на вулиці М. Грушевського у Дрогобичі. Проте, череззавершення казначейського року та роботи казначейської служби у 2019 році о 21:00 години у п'ятницю неосвоєні кошти повернули до держбюджету - освоїти кошти за декілька годин п'ятниці було неможливо.

Аби тепер знову повернути ці кошти на рахунок ЛОДА там написали офіційне звернення у Кабінет Міністрів. Про це у коментарі Саіпеі розповів перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський.

- Такий лист пішов сьогодні зранку. Традиційно ця процедура займає біля 2 місяців. Як правило, ці гроші повертаються у лютому-березні. Ці кошти за нами закріплені. Як тільки "живий" фінансовий ресурс почне надходити у державний бюджет, то спершу фінансують енергоносії, зарплати, а пізніше ось такі речі фінансуються (як у випадку з Дрогобичем - прим.автора), 

Нагадаємо, 28 серпня близько 3 години ночі на вулиці Грушевського, 101обвалився під'їзд будинку. Внаслідок цього загинуло восьмеро людей. Серед них - 5-річний хлопчик.

Через декілька днів після трагедії Galnet провідав одну із мешканок будинку, якій вдалось вижити під час обвалу. Жінка дала єдине інтерв'ю.

Остаточну причину обвалу будинку у Дрогобичі назвали лише 22 жовтня. Трагедія сталась через руйнування несучної стіни будинку.

Социальные комментарии Cackle