21.01.2020 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Нова родзинка міста: у Дрогобичі дерева оздобили ангелами-музикантами

Нова родзинка міста: у Дрогобичі дерева оздобили ангелами-музикантами

Не тільки милують око, але й приваблюють туристів! У центральних парках Дрогобича на зрубах дерев постали зображення ангелів-музикантів. Їх намалювали активні, творчі та небайдужі містяни. Ініціатором проекту, який взялися втілювати в життя ще минулого року, є дрогобичанка Лідія Жгута.

анг1.jpg

анг0.jpg

За словами дівчини – ідея виникла спонтанно, Лідія побачила подібні зображення в неті і вирішила, що Дрогобичу ангели неабияк пасуватимуть. Зображати ангелів на зрубах дерев вирішили із музичними інструментами, оскільки місто Котермака славиться музикою: тут відбуваються фестивалі джазу, вуличної музики тощо. Ангели-музиканти з’явилися в Дрогобичі на День міста, передував цьому майтер-клас, на який зголосилося малювали тендітних ангелів 13 дрогобичан. Керував творчим процесом талановитий майстер пензля Левко Скоп. Більшість ангелів постали на деревах у парку імені С.Бандери, деякі поблизу костелу.

анг6.jpg

анг5.jpg

Цього літа деяких ангелів довелося реставрувати, бо не пережили холоду та дощів. Тож від цієї осені музичних ангелів в Дрогобичі ще побільшало. Реалізація проекту відбувалася за сприяння ініціативної групи «Дев’ятка».    

За словами керівника туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігоря Чави, туристи уже облюбували нову принаду міста - ангелів на деревах із музичними інструментами в руках, їх фотографують, про них розпитують та роблять селфі. Як запевняє Ігор Чава, центр навіть організував квест, хто сфотографує з туристів найбільше ангелів на деревах у Дрогобичі – отримає безкоштовне сходження на вежу Ратуші. До речі, цікавий та творчий задум на озброєння могли б взяти і у Трускавці. Курортне місто теж славиться своїми парками, дерева яких можна було б прикрасити, скажімо, зображеннями гусок. Оскільки гусак є символом оздоровниці.

Наталя Зелена


 

 

Социальные комментарии Cackle