10.10.2019 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Не рушать з мертвої точки – Трускавець пасе задніх в онлайн-новаціях та електронних сервісах

Не рушать з мертвої точки – Трускавець пасе задніх в онлайн-новаціях та електронних сервісах

Із паперу - у цифру! В Дрогобичі геоматеріали території міста оцифровують. Такою новиною  днями поділився сайт ради міста Котермака.

На практиці це означатиме, що уже зовсім скоро повна об’єктивна інформація про доступні об`єкти нерухомості, інженерні мережі Дрогобича, зокрема водопостачання та тепломережі, інфраструктуру з`явиться у геоінформаційній системі. Як пояснює начальник відділу ІТ та аналізу ДМР Станіслав Гайдер, експерти, які прибули до Дрогобича, сканують наявні у відділі містобудування та архітектури планшетні дані, дані комунальних підприємств «Дрогобичводоканал» та «Дрогобичтеплоенеро», а опісля оцифрують та внесуть їх на спеціальну геоінформаційну систему.

- Геоінформаційні системи — це веб-ресурс для вирішення сукупності завдань зі збору, зберігання, відображення та аналізу просторової та іншої пов’язаної з нею інформації про об’єкти, процеси і явища, котрі є у місті. Використовуючи геоінформаційну систему для отримання регламентованого доступу до достовірних та актуальних даних міста, користувач витрачає набагато менше часу на їх пошук, аналіз та узагальнення», — коментують у відділ ІТ та аналізу ДМР.

Загалом якщо глянути на місто-сусід Трускавця Дрогобич, то тут давно сучасні технології поставили на благо городян.До прикладу, у місті Котермака мешканці  мають можливість записатися у електронні черги до медиків, сформувати  петиції, оформити  субсидії  та закордонні  паспорти, подати скарги на житлово-комунальні проблеми. Також  у місті  діє Е-запис на прийом до керівництва Дрогобича, можна подати онлайн запит чи поскаржитися на неетичну поведінку посадовця і це далеко не повний перелік онлай-новацій, які можна здійснити, зайшовши на офіційний сайт Дрогобицької міської ради. Окрім цього на головному порталі дрогобичани та гості мають можливість замовити онлайн-адмінпослуги, поскаржитися на незаконно встановлену зовнішню рекламу, завантажити офіційний додаток "Дрогобич - SmartCity", прослідкувати рух громадського транспорту, почерпнути інформацію для туриста,тощо.  

А ще недавно Дрогобич оновив свій головний  сайт  – тож за допомогою простого кліку мишки до послуг містян стало ще більше інформації та якісних онлайн-послуг : запис дітей у школи та садочки, інформація для інвесторів, Е-закупівлі тощо.  

Допоки сусіди Трускавця радіють– місто-курорт не може похвалитися жодними напрацюваннями у сфері електронних сервісів, окрім петицій. Відтак про усі інші новітні електронні досягнення, якими успішно користуються дрогобичани, трускавчани продовжують лиш мріяти.

Ірина Романова

цифра2.jpg

цифра3.jpg

цифра4.jpg

цифра5.jpg

Социальные комментарии Cackle