17.06.2019 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Надати вчасно медичну допомогу при інфаркті: У Дрогобичі офіційно відкрили відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії.

Надати вчасно медичну допомогу при інфаркті: У Дрогобичі офіційно відкрили відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії.

У медичній галузі Дрогобича черговий вагомий успіх. 

15 червня, у КНП “Дрогобицька міська лікарня №1” офіційно відкрили відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії. Особливістю цього відділення є надсучасний ангіограф, яких в Україні є лише понад двадцять. Завдяки цьому апарату дрогобицькі медики можуть надавати вчасну медичну допомогу при інфаркті, обстежувати судини, проводити операції зі стентування. 

Облаштування цього відділення обійшлося у 26,5 мільйонів гривень: 23,5 мільйони гривень виділив Уряд, 3 мільйони гривень виділили з місцевого бюджету Дрогобича.


На урочисте відкриття відділення до КНП “ДМЛ” №1 сьогодні завітали заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик, депутат Верховної Ради України Богдан Матківський, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба, головні лікарі КНП міста.

IMG_4256.jpg

Вітаючи дрогобичан з черговим успіхом у медичній галузі, Роман Ілик відзначив успішну трансформацію медицини Дрогобича. Також урядовець розповів про політику Міністерства, спрямованої на порятунок життя та здоров’я. Відкриття відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії у Дрогобичі, за словами Романа Ілика, є важливо й тим, що тепер мешканців навколишніх територій та гірської місцевості не потрібно везти до Львова. Це скорочує не лише час транспортування пацієнта, а й збільшує час та шанси для його порятунку.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма у своїй промові наголосив, що перемога та успіх можливі лише тоді, коли є взаєморозуміння та перемога. У випадку з відкриттям відділення та закупівлею анг

іоргафа, за який точилися баталії — це об’єднання зусиль посадовців та депутатів місцевого, обласного та державного рівнів.

IMG_4207.jpg

Відтак Тарас Кучма вручив подяки Роману Ілику, Богдану Матківському. Одну з подяк підготували для екс-голови ЛОДА Олега Синютки. Оскільки його сьогодні не було на заході, то міський голова пообіцяв особисто передати йому подяку при зустрічі. Ще одну подяку передадуть директору фірми, яка постачала обладнання.

“Ці подяки — це подяки вам від всієї громади міст Дрогобича та Стебника за те, що ви сприяли, аби Дрогобич отримав цей ангіограф”, — наголосив Тарас Кучма, вручаючи подяки.

Також грамотою голови ЛОДА відзначили Тараса Кучманича, який був відповідальним з боку міської ради за виконання будівельних робіт. 

Народний депутат України Богдан Матківський, вітаючи присутніх з успіхом, запропонував вшанувати хвилиною мовчання тих воїнів, які віддали життя, аби в Україні, зокрема й у Дрогобичі, творилися успішні справи на благо громади і українського народу. 

IMG_4217.jpg

Про досягнення у медицині за останній період у своєму вітальному слові розповів начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. Так, посадовець перелічив низку закупленого обладнання, серед яких сучасний рентген-апрат, мамограф, томограф, апарати для біохімічного аналізу крові, УЗД апарати та інші. Розповів і про позитивну реформу первинної ланки та оптимізацію галузі охорони здоров’я у Дрогобичі.

IMG_4185.jpg

Також з вітальними промовами виступили головні лікарі КНП “ДМЛ №1” та КНП “ДМП” — Володимир Бігуняк та Юлія Гончаренко. 

Як зазначили медики, у новоствореному відділенні вже провели 7 успішних операцій.

Джерело: Прес-служба ДМР


Социальные комментарии Cackle