05.02.2020 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Майже 160 млн грн залучив Дрогобич з державного та обласного бюджетів за останні роки. Трускавець – «відпочиває»

Майже 160 млн грн залучив Дрогобич з державного та обласного бюджетів за останні роки. Трускавець – «відпочиває»

«Інститут міста Дрогобича» прозвітував про свою діяльність, - інформує офіційний сайт Дрогобицької міської ради. З доповідями виступили керівник комунальної структури Володимир Кондзьолка та фахівці – Тарас Перхун, Юрій Яцків, Сергій Задворних та Інна Скорик. За словами доповідачів – за останні чотири роки 157,119 млн грн вдалося залучити «Інституту міста Дрогобича» з державного та обласного бюджетів для реалізації важливих для міста проектів.Зокрема з Державного фонду регіонального розвитку місто Котермака отримало 103, 119 млн грн. 

А з обласного бюджету на реалізацію проєктів місцевих ініціатив залучити 54 млн грн, враховуючи вже і проєкти-переможці 2020 року. Цього року місто Котермака отримає з області 18,2 млн грн, торік – 13,8 млн гривень.

Одним із наймасштабніших реалізованих проєктів стала реконструкція центральної площі міста. Загальна вартість проєкту склала 29, 5 млн грн .Також у 2019 році реалізовано проєкт із заміни світильників вуличного освітлення на загальну суму 22, 6 млн грн, - зазначають фахівці.

За рахунок залучених коштів з обласного бюджету на реалізацію проєктів місцевих ініціатив вдалося закупити значну кількість медичного обладнання у лікувальні заклади міста, модернізувати приміщення у закладах охорони здоров’я, культури та освіти, оновити благоустрій у парках, скверах та на дитячих майданчиках.

Співпраця відділу ІТ та аналізу і КУ «Інститут міста Дрогобича» принесла Дрогобичу 12 перемог Всеукраїнського рівня завдяки реалізації проєкту «Дрогобич – Smart City». Також КУ «Інститут міста» долучається до стратегічного планування функціонування сфер освіти та охорони здоров`я у наступні роки.

А що ж маємо у Трускавці? Курортне місто лишеспостерігає за успіхами сусідів та з року в рік не може напрацювати гідний результат й подати якісні проєкти на обласний конкурс місцевих ініціатив, ситуація з фінансуванням з ДФРР також не краща. Як наслідок - курорт недоотримує суттєвих коштів для реалізації потрібних проєктів. Найбільшим досягненням наразі є освоєння минулого року 9 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку на роботи зі створення «Регіонального центру сприяння здорового способу життя на базі НВК «СЗШ №2-гімназія».

Ірина Романова



Социальные комментарии Cackle