10.12.2019 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Дрогобичанам, які постраждали через обвал будинку на вул. Грушевського, уряд виділить 40,7 млн грн для придбання жила

Дрогобичанам, які постраждали через обвал будинку на вул. Грушевського, уряд виділить 40,7 млн грн для придбання жила

Другий пакет документів щодо відшкодування коштів за втрачене житло мешканцям будинку №101/1 на вул. М. Грушевського, які постраждали внаслідок обвалу двох підїздів, перебуває на розгляді у Міністерства юстиції України. Попередньо документи були погоджені Міністерством економіки України. 

Про це повідомив начальник відділу НС та ЦЗН ДМР Микола Летнянчин, - інформує пресслужба Дрогобицької міської ради. 

Наступним кроком, за словами посадовця, має стати ухвалення пакету документів Міністерством юстиції України та передача їх разом з проєктом постанови про виділення коштів Кабінету Міністрів України. 

Микола Летнянчин зазначає, що за попередньою інформацією, постанова КМУ мала б бути підписана до нового року. Йдеться про 40, 721 млн гривень з розрахунку 16 тис грн за квадратний метр.

Розпорядником коштів буде Львівська обласна державна адміністрація, на рахунки якої після підписання постави КМУ зачислить відшкодування Міністерство фінансів України. Якщо мешканці, які постраждали, не встигнуть освоїти кошти до кінця року, то житло можна буде купити у 2020 році. 

Існують два шляхи відшкодування втраченого дрогобичанами житла: перший — це купівля квартир або ж повернення коштів готівкою. Ймовірно, що застосують перший варіант.
Социальные комментарии Cackle