13.11.2019 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Будинок на Грушевського у Дрогобичі знесуть шляхом контрольованого вибуху

Будинок на Грушевського у Дрогобичі знесуть шляхом контрольованого вибуху

Про це повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Дрогобицької міської ради Микола Летнянчин, - пише Galnet. 

У додатку до експертного висновку чітко визначено, що цей будинок є аварійним і він буде знесений шляхом контрольованого вибуху. Цей висновок Дрогобицька міська рада надіслала у Міністерство розвитку регіонів та Міністерство економіки.

- Вважаю, що ми вже наблизилися до того, що рішення Уряду про виділення коштів на компенсацію мешканцям підпишуть найближчим часом. Від нас вже би не мали вимагати якихось додаткових документів, - стверджує Микола Летнянчин. 

Терміни знесення будинку визначатимуться спеціальним проєктом. Безперечно, є ще низка проблем, які необхідно вирішити та узгодити, бо частина площ в будинку належать людям, які займалися там бізнесом. Тобто 5 приміщень на першому поверсі є нежитловими. Якщо брати по висновках, які зробили Міністерства, дотичні до підготовки документу по виплатах, то у них немає тих нежитлових приміщень.

- Тому нам ще треба вирішити питання, як бути із цими приміщеннями і яким чином буде їм надана чи не надана компенсація – це питання ще не вирішили, – пояснює пан Летнянчин. 

До слова, у будинку було 64 квартири: 59 житлових та 5, які використовували підприємці.

Нагадаємо, 28 серпня близько 3 години ночі на вулиці Грушевського, 101 обвалився під’їзд будинку. Внаслідок цього загинуло восьмеро людей. Серед них – 5-річний хлопчик.

Социальные комментарии Cackle