02.01.2019 Борислав Розмір шрифту: [+] [-]

У Бориславі мають намір збудувати бювети мінеральних вод

У Бориславі мають намір збудувати бювети мінеральних вод

У Бориславі продовжуються активні роботи із вивчення мінеральних вод на території міста. Проведених досліджень уже цілком достатньо, щоб можна було розпочати процес облаштування питтєвих галерей, які дадуть доступ до цілющих джерел.

Про це повідомив громадський портал Львова «Форпост».

За словами міського голови Борислава Ігоря Яворського, на території міста знаходиться чимало джерел мінеральної, столової та лікувальної води, дослідження яких ще триває.

-Із усіх наявних джерел, достатньо вивчено ці два і відповідно виникла потреба у їх облаштуванні. Будівництво питтєвих галерей у свою чергу надасть цивілізований доступ мешканцям міста до джерел, – розповів Ігор Яворський.

Щоб не обтяжувати міський бюджет, було вирішено покласти обов’язки із обслуговування джерел на комунальне підприємство «Володар», яке має діючі дозволи на спецводокористування.

Саме це підприємство отримає дозвіл на розробку проекту землеустрою та виготовлення технічної документації щодо відведення двох земельних ділянок для влаштування бюветів мінеральних вод на вул. Транспортній (500 м²) та вул. Хвильового (300 м²).

У майбутньому, коли вода повністю проявить та зарекомендує свої унікальні можливості, буде створено спеціальне комунальне підприємство, яке займатиметься виключно мінеральними водами.

Вл. інф.

Социальные комментарии Cackle