09.07.2020 Борислав Розмір шрифту: [+] [-]

Борислав отримав європейське фінансування. У місті облаштують велодоріжки та побільшає туристичних ознакувань

Борислав отримав європейське фінансування. У місті облаштують велодоріжки та побільшає туристичних ознакувань

8 липня конкурсна рада програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» повідомила про те, що спільний проєкт Борислава із Гміною Сянок (Польща) пройшов відбір на фінансування. Мова іде про реалізацію проекту «Історія, приправлена сіллю!», - інформує Бориславська міська рада.

За словами начальник відділу економіки та торгівлі БМР Лева Попеля, Борислав тісно пов’язаний не лише із нафтовою промисловістю, а й із соляним промислом Українського Прикарпаття, особливо мікрорайон Баня. Таке ж історичне минуле має партнер міста - Гміна Сянок. Це і послужило поштовхом до перемоги цього проєкту.

Загальна вартість проєкту «Історія, приправлена сіллю» становить € 66 386. За умовами конкурсу, ЄС фінансує 90% і кошти між учасниками проєкту буде розподілено пропорційно. Відповідно, Борислав отримає € 20 859,3, до яких буде додано € 2 317,7 з міського бюджету.

За ці кошти у Бориславі передбачено облаштування велосипедних доріжок, місць відпочинку для туристів із велопарковками та автостоянками, виготовлення і встановлення інформаційних стендів про природну спадщину міста, а також проведення тематичних конференцій, тренінгів-навчань для українських і польських туроператорів, друк двомовних путівників із позначеннями історичних місць видобутку солі на території Борислава та Гміни Сянок, випуск промоційного фільму, організацію квестів для молоді та багато іншого.


Социальные комментарии Cackle