21.03.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

З 1 квітня у Трускавці вкотре зросте вартість послуг з водопостачання

З 1 квітня у Трускавці вкотре зросте вартість послуг з водопостачання

Рішення про підняття тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів міста-курорту ухвалили сьогодні, 21 березня, члени виконавчого комітету Трускавецької міської ради.Новий тариф для трускавчан становитиме 28,71 грн з ПДВ. Такий розрахунок подав міський водоканал, відштовхуючись від гуртової ціни у 9, 33 грн за куб м з ПДВ, за якою купує воду у Дрогобича. Новий тариф набуває чинності 1 квітня.

Нагадаємо, що востаннє підняття ціни на водопостачання та водовідведення для трускавчан було підтримане міськвиконкомом у грудні минулого року. Тоді затвердили тариф у розмірі 27, 83 грн за куб м води з ПДВ, який сформований від 8,74 грн за куб м.

Зазначимо, що за період головування Андрія Кульчинського вартість послуг на воду для мешканців Трускавця зросла вже вп’яте. Однак чергове підвищення ціни не означатиме покращання якості. Звітуючи про свою діяльність перед громадою міста, Андрій Кульчинський повідомив, що вода бурого кольору й з неприємним запахом, яка подається у мережі з питного водосховища, буде такою до 2020 року. Саме на цей період, за словами мера, заплановане встановлення очисних споруд за умови, якщо Трускавець отримає стовідсоткове грантове фінансування.

Як відомо, у передвиборчій програмі трускавецький мер одним з пріоритетів вказав «Питна вода одразу з крану», обіцяючи встановлення сучасних міських систем очистки води, цілодобове забезпечення якісною питною водою.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle