16.01.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці розпочався обласний фестиваль “Нова радість стала”

У Трускавці розпочався обласний фестиваль “Нова радість стала”

У неділю, 15 січня, у м. Трускавець на майдані Кобзаря розпочався обласний фестиваль українського зимового фольклору “Нова радість стала”. Участь у фестивалі взяли аматорські фольклорні колективи та окремі виконавці. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

“Під час фестивалю мешканцям Трускавця та гостям міста, які приїжджають з усіх куточків світу, колективи та виконавці представили український зимовий пісенний фольклор, – розповіла директор департаменту Христина Береговська. – Слід зазначити, що кожен з учасників підготував спеціальну святкову програму – колядки, щедрівки, вертеп чи обряд “Маланки” відповідно до місцевої традиції”.

Участь у фестивалі взяли народна хорова капела “Заграва” Львівського будинку вчителя; народний фольклорний колектив “Волянка” НД с. Малнівська Воля (Мостиський р-н); народний фольклорний колектив “Гаївка” НД с. Чишки (Пустомитівський р-н); народний ансамбль пісні та музики “Галицькі мотиви” НД смт. Дашава (Стрийський р-н); вокальний жіночий  ансамбль “Любисток” м. Борислава; зразковий художньо-просвітницький колектив “Забавлянка” Бродівського РНД; народний ансамбль народної пісні “Криниченька” у супроводі народного ансамблю народної музики “Гоп зі смиком” та інші.

Завершиться фестиваль за тиждень, 22 січня. ПІдсумковий концерт відбудеться у міському палаці культури ім. Тараса Шевченка.

Социальные комментарии Cackle