01.02.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Сама собі законодавець? У Трускавці чиновниця ігнорує рішення сесії

Сама собі законодавець? У Трускавці чиновниця ігнорує рішення сесії

Самоуправство і нахабне свавілля! Завідувачка юридичного відділу Трускавецької міської ради, депутатка від «Самопомочі» Олена Савченко не виконує рішення, ухвалене її колегами.

Йдеться про документ, напрацьований 29 грудня на позачерговій сесії міськради. У ньому містяться вимоги: звернутися до ДАБІ України про скасування дозволу на початок будівництва для «Квітки Полонини», міській раді подати позов про заборону здійснення будівництва цим приватним підприємством в межах першої санітарної зони і заяву про заборону вчинення будь -яких дій щодо будівельних робіт до вирішення справи у судовому порядку.

Слід зазначити, що ухвалення цього рішення далося нелегко! Під час засідання тривали кількагодинні дебати, міський голова Андрій Кульчинський доклав неабияких зусиль, аби знівелювати запропонований проект. Однак під тиском частини депутатів та трускавчан, присутніх у залі, рішення таки вдалося протиснути. «За» проголосувала і  Олена Савченко, вона мала можливість внести правки до тексту , якщо вважала окремі пункти такими, що суперечать вимогам чинного законодавства.

Натомість завідувачка юридичним відділом за підтримки міського голови Андрія Кульчинського вирішили діяти в інший спосіб – вони, як з’ясувалося, ігнорують рішення сесії.

Про це повідомив депутат Роман Бучкович – він отримав офіційну відповідь, підготовлену пані Оленою, у якій стверджується - підстав звертатися до суду щодо заборони будівництва «Квітки Полонини» нема. Бо санітарна зона  на Торосевича, 8 – відсутня!

Тим часом головний архітектор міста Зіновій Кушнір озвучив інформацію, що на підставі звернення «Квітки Полонини» будуть внесені зміни у містобудівні  умови та обмеження для проектування об’єкту – він не буде зводитися на частині території, яка знаходиться у першій санітарній зоні!

Тобто посадовці Трускавецької міської ради оперують абсолютно протилежними даними в залежності від ситуації. І жодної відповідальності за такі протиправні речі не несуть. Очевидно, що вони діють не в правовому полі, а виконують вказівки трускавецького мера, керуючись принципом: закон як дишло. Докладніше про це у наступній публікації.

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle