25.02.2019 Борислав Розмір шрифту: [+] [-]

Борислав – лідер за кількістю невакцинованих від кору дітей, - головний медик Львівщини

Борислав – лідер за кількістю невакцинованих від кору дітей, - головний медик Львівщини

У Бориславі є найгірша ситуація із вакцинацією від кору. Про це сьогодні, 25 лютого, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

«Найгірша ситуація загалом по вакцинації є в Бориславі: там найвищий відсоток невакцинованих дітей. Є достатньо велике батьківське середовище, яке вперто відмовляється від вакцинації», – пояснила вона.

Як Ірина Микичак поінформувала, минулого тижня на Львівщині було вакциновано майже 5 тисяч дітей і дорослих.

Своєю чергою заступник директора департаменту освіти і науки Ігор Гайдук додав, що у області далі триває роз’яснювальна кампанія серед батьків щодо вакцинації:

«На початку кампанії з вакцинування було проведено відповідні батьківські збори. Якихось ексцесів, звернень батьківських комітетів чи окремих батьків до департаменту з цього приводу станом на нині нема. Ведеться роз’яснювальна робота як і директорами шкіл з батьківськими колективами, так і зі залученням представників охорони здоров’я та ЮНІСЕФ».

Як повідомляв Львівський портал18 лютого на Львівщині стартувала масштабна кампанія з вакцинації школярів від кору. Загалом вона повинна охопити 50 тисяч дітей віком від 6 до 18 років, які вчасно не отримали щеплення.

Додамо, у Львові лише 10% батьків дали згоду на вакцинацію дітей від кору під час масової акції.

Социальные комментарии Cackle