29.10.2017 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

У МОЗ назвали перелік препаратів, якими медики не рекомендують лікувати грип та застуду

У МОЗ назвали перелік препаратів, якими медики не рекомендують лікувати грип та застуду

У неділю, 29 жовтня, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун опублікувала у себе на сторінці перелік препаратів, які не рекомендують вживати під час лікування застуди. У список потрапили вітаміни, сиропи від кашлю, рослинні препарати, антибіотики та навіть противірусні перапарати.

«Велика кількість ліків або їхня висока вартість зовсім не гарантують, що ці препарати допоможуть вам вилікуватися від грипу чи застуди. Часто популярні ліки, які пацієнти звикли вживати або придбали за рекомендацією друзів чи навіть деяких медиків, не мають доведеної ефективності для лікування грипу і ГРВІ», - написала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Тож Центр громадського здоров’я МОЗ України склав перелік ліків, які не потрібно вживати у випадку грипу чи ГРВІ у дітей. Це стосується і дорослих.

преп.jpg

Перелік препаратів, які не гарантують одужання

Також Уляна Супрун закликала медиків користуватися міжнародними протоколами, де зібрані найбільш дієві нині методики лікування пацієнтів.

Віруси, які у холодну пору року «бродять» в Україні та Європі, однакові, але лікують хворих у нас і за кордоном по-різному. Медичні препарати, яким сучасна світова європейська й американська наука каже: «ні!», у нас, на жаль, ще вважають панацеєю від усіх бід.

МОЗ також дало рекомендації, що робити, коли ви таки захворіли на грип чи ГРВІ.


Назад Джерело: zaxid.net
Социальные комментарии Cackle