23.10.2017 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Робота лікарів жорстко контролюватиметься Антикорупційним бюро

Робота лікарів жорстко контролюватиметься Антикорупційним бюро

МОЗ та НАБУ офіційно надаватимуть можливість контролювати корупцію серед лікарів. Пацієнти за фактом хабарництва, зможуть подавати скаргу прямо в НАБУ, повідомляє "Медпросвіта".

Для цього вже працює відповідний розділ на сайті МОЗу. Також скаргу можна буде подавати на самому сайті НАБУ. Кожна скарга буде опрацьовуватись та перевірятись згідно підписаного з МОЗ меморандуму про боротьбу з корупцією у галузі Охорони здоров’я.

«Нам необхідні контролери на кожному рівні. Побороти корупцію в окремо взятій лікарні не може ні міністерство, ні НАБУ, ні активісти. Лише пацієнти, які користуються послугами цієї лікарні», — коментує ініціативу МОЗ та НАБУ директор «Transparency International Україна» Ярослав Юрчишин.

Покарання для кожного з лікарів-корупционерів, які окрім використаних коштів з державного бюджету, будуть вимагати за надані послуги гроші з пацієнтів залежатиме від сум, та кількості таких випадків. Наприклад, за малу провину, лікаря просто позбавлять можливості вести медичну практику та займати пости. За велику суму передбачено відкриття карної справи.

Як повідомляв "Ні корупції!", Верховна Рада України ухвалила в другому читанні в цілому законопроект про медичну реформу – номер 6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг. Документ на засіданні парламенту 19 жовтня підтримали 240 народних депутатів за необхідних 226.

Назад Джерело: ні корупції
Социальные комментарии Cackle