13.02.2019 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

КВУ вимагає, щоб Зеленський оплатив "Слугу народу 3" як агітацію

КВУ вимагає, щоб Зеленський оплатив "Слугу народу 3" як агітацію

Комітет виборців України закликав кандидата в президенти Володимира Зеленського оплатити з виборчого фонду трансляцію фільму "Слуга народу 3", бо вбачає у показі відеофільму передвиборну агітацію на користь кандидата.

Про це йдеться в повідомленні КВУ у Facebook, пише Українська правда.

"КВУ вважає, що показ відеофільму "Слуга народу 3" є діяльністю, що спонукає виборців голосувати за Зеленського, який є виконавцем головної ролі у фільмі, а також кандидатом у президенти", - йдеться в повідомленні.

У комітеті стверджують, що фільм має політичну тематику і позитивно зображує діяльність художнього персонажа Зеленського, а його назва ідентична до назви політичної партії, висуванцем від якої він є.

"КВУ закликає Зеленського оплатити показ відеофільму "Слуга народу 3" на телеканалах, що його транслюватимуть, із виборчого фонду кандидата в президенти", - зазначають в КВУ.

Комітет вважає, що в разі, якщо Зеленський не оплатить трансляцію фільму, це буде порушенням закону "Про вибори президента України".

Прем'єра нового сезону серіалу "Слуга народу" запланована на березень 2019 року.

Вибори президента мають відбутися 31 березня.

Нагадаємо:

  • Раніше "Опора" заявила, що безкоштовний концерт Володимира Зеленського в Ужгороді можна розцінювати як підкуп виборців, оскільки шоумен є кандидатом у президенти.
  • В інтерв’ю "Українській правді" Зеленський запевняв, що не проводить передвиборчої агітації на безкоштовний концертах.
  • В новорічну ніч шоумен Володимир Зеленський заявив, що висуває свою кандидатуру на пост президента України.
  • 30 січня ЦВК зареєструвала його кандидатом в президенти.
  • Журналісти програми "Схеми" повідомили, що Зеленський має бізнес вРосії попри запевнення про його закриття у 2014 році. На запитання журналістів про активи в РФ  шоумен відповів різко.
  • Згодом в інтерв'ю "Українській правді" він запевнив, що найближчим часом вийде з кіпрської компанії, що володіє компанією, яка знімає фільми на території РФ.
  • У декларацію за 2017 рік комік вніс 7,3 млн гривень доходів, а його дружина близько 800 тис. гривень.  

Социальные комментарии Cackle