19.06.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Завдяки реалізації обласного та державного проектів у Трускавці побільшає спортивних майданчиків

Завдяки реалізації обласного та державного проектів у Трускавці побільшає спортивних майданчиків

У Трускавці цьогоріч відкриють чотири спортивні майданчики: два футбольні, два із антивандальними тренажерами. Уже на 21 червня заплановане відкриття першого майданчика зі штучним покриттям. Майбутній осередок здорового, а головне активного відпочинку, постане біля СЗШ №1. Аналогічний майданчик зі штучним покриттям для активних видів спорту та футболу в курортному місті минулого року відкрили біля СЗШ №3.

Як пояснює керівник відділу молоді, сім’ї та спорту ТМР Роман Коваль, реалізація проектів зі встановлення спортивних майданчиків з штучним покриттям стала можливою завдяки державній програмі «Будівництво футбольних полів із штучним покриттям в регіоні». Суть задуму проста – частину коштів на втілення в життя цієї ідеї виділяє держава, частину - місто, фінансування іде в рівних частинах.

Окрім майданчика зі штучним покриттям, за словами пана Коваля, ще один осередок для спортивного дозвілля – майданчик із наливним покриттям споруджують біля ДЮСК «Спортовець». Цей майданчик буде розрахований для універсальних ігрових видів спорту, - переконує пан Коваль. Щоправда, роботи на цьому об’єкті в самому розпалі – під майбутній майданчик там залили бетонну основу та зробили підпірну стінку. Та і на цьому ще не все.

Як пояснює керівник відділу спорту Трускавецької міської ради, цьогоріч в оздоровниці мають намір зреалізувати ще один цікавий проект - встановлення двох майданчиків із антивандальними тренажерами, кошти на які виділяє обласна програма «Спортивний майданчик». За задумом чиновників – область готова скерувати фінанси на встановлення у певному населеному пункті спортивних майданчиків за однієї умови – якщо місто чи село, де реалізовують цю програму, також долучається до втілення задуманого співфінансуванням у розмірі 50 на 50. Як наголосив пан Коваль, цьогоріч Трускавцю у рамках обласної програми виділили 100 тис. грн. Цієї суми коштів має вистачити на встановлення 2 спортивних майданчиків з антивандальними тренажерами. Аналогічну суму коштів на задум виділить й місто. Майбутні антивандальні майданчики постануть на вулиці Борислаській та Стуса. За словами Романа Коваля є сподівання, що тренажери для майданчиків вдасться закупити у відомої на ринку фірми «Інтер Атлетика», оскільки саме ця компанія вважається однією з кращих з виробництва спортивного обладнання в Україні та країнах СНД. 

Минулого рокуТрускавець уже отримав два майданчики з тренажерами за обласною програмою, їх встановили на вулиці Івасюка та Данилишиних. Як пояснює керівника відділу з питань молоді, сім’ї та спорту, цьогоріч в області виділили такі пріоритети – по містах пропонували встановлення майданчиків із тренажерами, по сільських населених пунктах - футбольних полів зі штучним покриттям.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle