06.02.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

З початку року 285 трускавчан зробили щеплення проти кору

З початку року 285 трускавчан зробили щеплення проти кору

Різке зростання показників захворюваності на кір, яке медики почали фіксувати з кінця 2017 року майже в усіх областях України, викликало занепокоєння лікарів і батьків. У Трускавці, на щастя, жодного випадку захворювання на цю інфекційну недугу серед дорослих та дітей не було. Однак інформація у мас-медіа та заклики медиків – вакцинуватися, аби запобігти хворобі, спонукали до значного зростання кількості щеплень.

За інформацією головного лікаря міської лікарні Ігоря Стасика, з початку року 285 осіб у Трускавці отримали щеплення проти кору. І ця тенденція – набирає обертів. Днями лікарня отримала ще 150 доз вакцини бельгійського виробництва, тож усі, хто ще не встиг долучитися до профілактичних заходів, аби запобігти недузі – мають можливість це зробити.

Як повідомив Ігор Стасик, лікарня також у достатній кількості забезпечена вакциною для профілактики дифтерії. Це - значно небезпечніше за кір захворювання. Медики нагадують: відповідно до календаря профілактичних щеплень вакцинація проти дифтерії проводяться у віці: 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, 18 місяців. Ревакцинація проти дифтерії проводиться дітям у віці: 6 років та 16 років. Дорослим ревакцинація проводиться у віці 26 років, а надалі кожні 10 років. 

Вл. інф.

Социальные комментарии Cackle