05.03.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Йому виповнилося б 70! Трускавець долучився до флешмобу пам’яті Івасюка

Йому виповнилося б 70! Трускавець долучився до флешмобу пам’яті Івасюка

4 березня засновнику та класику української естрадної музики, талановитому композитору Володимирові Івасюку мало б виповнитись 70 років. Його життя тривало недовго – всього лиш 30 років. Однак за цей короткий час він зумів сповна виконти свою місію: використав свій талант і потенціал, зробивши українську пісню відомою на увесь світ. Дивовижний феномен Володимира Івасюка у тому, що його пісні до сьогодні звучать, вони популярні, їх знають мільйони, а сучасні виконавці їх залюбки переспівують. Усе своє життя Володимир Івасюк жив піснею, досліджував український фольклор, писав пісні та доносив їх до народу. Саме за українську патріотичну пісню та мову Івасюк був жорстоко вбитий. 

У пам'ять про великого композитора, автора таких улюблених пісень, як «Червона рута», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Лиш раз цвіте любов», «Балада про мальви», 4 березня Україною стартував флешмоб – українці співали пісні Івасюка та викладали відео в інтернет. Долучився до флешмобу памяті і Трускавець. В обідню пору талановиті школярі оздоровниці спільно із представниками влади та духовенства  вийшли в курортному місті на вулицю Івасюка та спільно виконали кілька відомих пісень композитора. Опісля діти взялися крейдами розписувати вулицю текстами Івасюка. На завершення пам’ятного флешмобу присутні запалили лампадки та помолилися.

Додамо, Трускавець не вперше оригінально вшановує українських митців. ГО «Перехресні Стежки», керівником якої є талановита та неординарна Анна Литвин, неодноразово згуртовувала трускавчан до читання на вулицях міста віршів та творів відомих українських поетів у пам'ять про їхні роковини. 

Наталя Зелена 

Социальные комментарии Cackle