07.07.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Як екс-податківець з Дрогобича знімала відео на День міста у Трускавці

Як екс-податківець з Дрогобича знімала відео на День міста у Трускавці

Дрогобицький підприємець Ольга Ковба з двомісячним досвідом діяльності, основним видом якої вказано надання фінансових консультацій, отримала замовлення від трускавецької міської ради на фото та відео зйомку святкування 191-ої річниці Дня міста. Фінансова винагорода таких зйомок від трускавецьких платників податків склала 72 тис грн! Інформація про це міститься на порталі використання публічних коштів Edata.

скр1.jpg

Дані з декларації Ольги Ковби говорять, що донедавна вона працювала у Дрогобицькій податковій інспекції. І як посадова особа виконувала роботу, основним завданням якої було наповнення бюджету і моніторинг суб’єктів господарювання на предмет дотримання податкового законодавства.

А 27 березня цього року пані податківець вирішила перейти у статус самозайнятих осіб - подала необхідну під час звільнення декларацію про доходи і зареєструвалася як фізична особа-підприємець, що власне є дуже позитивним явищем для країни.

І вже на другий місяць своєї діяльності, 14 червня, екс-податківець з Дрогобича отримала серйозне замовлення - на фото й відео зйомку під час святкування Дня міста у Трускавці, а також на виготовлення фільму про лікувальні властивості мінеральних вод курорту! Де саме транслювалося це кіно і чи воно взагалі існує – говорити не беремося, бо не володіємо інформацією. Принаймні, на офіційному сайті міськради анонсу про новий проморолик Трускавця не бачили!

Втім, як видно з трансакцій на Edata, співпраця Ольги Ковби з трускавецької міськрадою виявилася надзвичайно успішною: 18 червня був підписаний акт виконаних робіт, а вже 20 червня підприємець отримала половину суми, остаточна оплата послуг відбулася 26 червня.Хоча договір виконавчим комітетом Трускавецької міськради з підприємцем Ковбою був укладений з порушенням вимог закону про публічні закупівлі - жодного згадування про укладену угоду на ресурсі ProZorro немає!

скр2.png

На запитання, у який спосіб і хто з трускавецьких посадовців запропонував це втаємничене від усіх інших суб’єктів господарювання замовлення, Ольга Ковба відмовилась відповідати, посилаючись на .... конфіденційність інформації.

Екс- посадовець, яка нещодавно звільнилась з державної служби, і відповідно свідома щодо необхідності діяти в рамках законів України, пані Ольга Ковба не продемонструвала володіння елементарними і необхідними для роботи держслужбовців знаннями Закону «Про доступ до публічної інформації». Не думаю, що екс-податківець так швидко призабула норми антикорупційного законодавства, оскільки стосовно осіб, які претендують на зайняття посади в органах державної податкової служби, за їх письмовою згодою проводиться спеціальна перевірка в порядку, встановленому Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» .

На запитання, хто ж запропонував Ользі Ковбі таємну угоду - пані не знайшла оригінальнішої відповіді ніж Іванов, Петров, Сідоров. І вже по Фрейду віднесла свою відмову повідомити щодо використання коштів бюджету до компетенції правоохоронних органів.

Не знаю, чи розділяють трускавецькі платники податків озвучене бажання консультанта з фінансових послуг потенційно отримувати замовлення від трускавецької міської ради на фото та відео зйомки? І хто реально ховається за угодою на 72 тис грн з дрогобицьким підприємцем Ольгою Ковбою? Адже під час святкувань Дня міста фото та відео послуги забезпечувало обмежене відоме коло осіб, серед яких не було помітно жодного новоспеченого підприємця пані Ольги з Дрогобича.

Леся ДІДИК, голова ГО «Рада міста»

Социальные комментарии Cackle