12.11.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці на оздоровлення дітей пільгових категорій скерують менше коштів, ніж на конкурс ім.Магомаєва

У Трускавці на оздоровлення дітей пільгових категорій скерують менше коштів, ніж на конкурс ім.Магомаєва

З бюджету Трускавця планують скерувати 140 тис грн на проведення конкурсу «Пам’яті Мусліма Магомаєва». Про це на засіданні бюджетної комісії доповіла начальник управління розвитку міста Трускавецької міськради Наталія Скибак. Чиновниця запропонувала внести зміни у Програму промоції міста-курорту – додатково виділити 80 тис грн на проведення цього конкурсу. Кошти планують витратити наступним чином: на проживання організаторів і учасників заходу - 40,9 тис грн, на харчування – 30 тис грн, подарунки й перевезення учасників відповідно – 5,2 тис грн і 3, 9 тис грн.

Як відомо, Міжнародний конкурс вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєва» відбудеться 15-18 листопада, організаторами є Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва й Трускавецька міська рада. Концепція заходу: виявити та відкрити музичній громаді України та світу вокалістів, які однаково вправно виконують як академічний, так і естрадний репертуар Мусліма Магомаєва.

Як повідомив депутат міськради Олег Карпин, відбірковий етап конкурсу відбувається в онлайн режимі, до Трускавця приїде 10-15 учасників і члени журі. Захід відбуватиметься у Народному домі, а гала-концерт переможців у Палаці культури ім. Т. Г. Шевченка.

Міський голова запевнив, що цей конкурс є надзвичайно важливим для Трускавця, оскільки азербайджанці – у трійці лідерів серед відпочивальників курорту. Вокальний конкурс, на думку трускавецького мера, є значно дієвішою промоцією, аніж участь у туристичних виставках, коли представники Трускавця, стоячи перед банером, намагаються донести інформацію про лікувальні фактори курорту.

Андрій Кульчинський також повідомив, що вже напередодні конкурсу дав інтерв’ю азербайджанському телебаченню, а також місто запросило посла Азербайджану в Україні, можливо, він і зголоситься до участі.

За словами трускавецького мера, вже наступного дня після завершення вокального заходу він у складі делегації Львівщини поїде у Баку. Основною умовою участі у турне Андрія Кульчинського, судячи з його репліки, й стало проведення конкурсу «Пам'яті Мусліма Магомаєва» у Трускавці.

Як з’ясувалося, окрім управління розвитку курорту до фінансування цього заходу долучився і відділ культури міськради, який уже уклав угоду на суму 60 тис грн з ФОП Аббасовим Гурбан алі Гасан-огли. Відповідно до підписаного Тетяною Татомир документу, підприємець повинен надати послуги зі створювання та інтерпретування мистецьких і літературних творів. Тобто загалом з міського бюджету для проведення конкурсу «Пам'яті Мусліма Магомаєва» буде витрачено 140 тис грн.

Під час засідання бюджетної комісії депутати також розглянули проект рішення «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей демобілізованих учасників антитерористичної операції, дітей з сімей загиблих учасників АТО та дітей-сиріт або дітей позбавлених батьківського піклування на 2019 рік». Для реалізації програми з бюджету планують виділити майже 100 тис грн.

Обидва проекти рішення виносяться на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться у четвер, 15 листопада.

Ольга КУЦ 

 

 

 

Социальные комментарии Cackle