19.09.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Вивести на чисту воду! У Трускавці збирають підписи під петицією про аудит міського водоканалу

Вивести на чисту воду! У Трускавці збирають підписи під петицією про аудит міського водоканалу

Мільйонні борги, неякісні послуги та непрозоре формування тарифу – діяльність міського водоканалу викликає чимало запитань у мешканців Трускавця. Підприємство, яке винне дрогобицькому водоканалу за послуги понад 12,5 млн грн, утримує двох керівників. Натомість більшість технічного персоналу через низькі зарплати звільнилися впродовж останнього часу.

За період мерства Андрія Кульчинського тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для споживачів міста-курорту зросли тричі. Останнє рішення – вартість у 23,65 грн за куб. м - була підтримана виконавчим комітетом міської ради у травні цього року. Однак тарифи знову зростатимуть – Дрогобич нещодавно підняв гуртову ціну води для Трускавця. При цьому міське підприємство залишається збитковим й продовжує скочуватися у боргову яму. «Дрогобичводоканал» у судовому порядку повертає кошти, які водоканал міста-курорту винен за отримані послуги.

Відповідь на те, якими є перспективи трускавецького водоканалу має датипроведення незалежного відкритого фінансового аудиту підприємства за період 1 січня 2016 по 31 грудня 2017 року. Петицію з такою пропозицією трускавчанин Андрій Пфайфер зареєстрував на сайті міської ради. У ній наголошується, що фірма-аудитор визначатиметься за допомогою системи Prozorro. Компанія, яка проводитиме аудит, мусить надати документи про те, що вона має досвід перевірок щонайменше двох комунальних чи державних підприємств.

Нагадаємо, що у 2004 році міське водопостачальне підприємство було реорганізоване у ТзОВ «Трускавецький водоканал». У ньому 51% є власністю міської ради, а 49% - «Альфи-Плюс», де директором дрогобичанин Віктор Возняк.

«Альфа-Плюс» до 2010 року зобов’язалася забезпечити Трускавець якісною водою, з двох джерел водопостачання, замінити водогони, збудувати станцію другого підйому.Однак інвестор своїх зобов’язань не виконав – а отже питання водопостачання міста курорту залишилося на порядку денному.

На місцевих виборах 2015 року Віктор Возняк доклав багато зусиль для перемоги свого давнього товариша Андрія Кульчинського. Медійні ресурси Возняка «Алсет» та «Твоє радіо» піарили виключно цього кандидата. І сьогодні очільник міста-курорту активно лобіює інтереси водоканалу. А трускавчани змушені з власних кишень покривати його неефективну діяльність.

Для того, щоб міська влада розглянула петицію щодо проведення незалежного аудиту ТзОВ «Трускавецький водоканал» потрібно зібрати 100 підписів. Закликаємо трускавчан активно долучатися до процесу голосування. Підтримати петицію можна тут. 

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle