03.10.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Відзначили ювілей – Трускавецький терцентр відсвяткував 25-ліття своєї діяльності

Відзначили ювілей – Трускавецький терцентр відсвяткував 25-ліття своєї діяльності

Три свята в одному 1 жовтня відзначили працівники Трускавецького територіального центру: день людей похилого віку, 25-річчя з дня заснування терцентру у курортному місті та 25- літній ювілей фольклорного ансамблю «Сусідоньки». Та чи не найголовнішим та найочікуванішим дійством того дня для підопічних центру та його працівників було відкриття нового приміщення їхньої структури. Освячення новобудови здійснив о. Василь Нестер. Площу територіального центру вдалося розширити за рахунок приміщення, в якому свого часу  містилася  аптека. У цій будівлі  провели  ремонт та підвели  необхідні комунікації  – на ці роботи  з бюджету міста було витрачено понад 600 тисяч гривень. Додаткове  приміщення терцентр буде використовувати  для нових  майстерень та творчих зустрічей його підопічних, які, як наголошує керівник центру Олена Пилат, поспішають сюди як на свято.

- Для більшості наших підопічних  зустріч у стінах терцентру зі своїми ровесниками є напрочуд важливої, оскільки не всі із них мають рідних та близьких в своїх домівках. Тож спілкування на різні  теми, дружні вечори  у стінах центру та відвідування низки творчих гуртків для людей похилого віку – як бальзам на душу», - підкреслює пані Пилат.

Окрім нового приміщення у день свята підопічні центру отримали від польських партнерів Інституту третього віку з міста Дзялдово – палиці для скандинавської ходьби, а від рідного міста – плазмовий телевізор. Доповненням до свята стали  творчі композиції від вихованців школи мистецтв – Віктора Терлецького та гурту «Цюхів верх», а також співочого колективу дитсадка «Зірочка». Авторські поезії декламували і відомі трускавецькі поети Стефанія Шумило та В’ячеслав Умнов. Не обійшлося і без запальної творчості підопічних терцентру - фольклорного ансамблю «Сусідки» та вокального ансамблю «Золотий вік». До речі, саме ці колективи  на високому рівні представили Трускавецький терцентр на другому фестивалі можливостей людей поважного віку «Золоті роки 2018», який цими  днями  відбувся у Львові.

Ірина Романова 

тц2.jpg

тц3.jpg

Социальные комментарии Cackle