22.06.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Відкрили, освятили, попіарились, і - на замок. У Трускавці діти не мають доступу до нового спортивного майданчика

Відкрили, освятили, попіарились, і - на замок. У Трускавці діти не мають доступу до нового спортивного майданчика

У Трускавці 21 червня відбулося відкриття майданчика зі штучним покриттям. Відкривали нове футбольне поле чиновники міста та області, зокрема керівник відділу освіти Орест Лобик, відділу спорту Роман Коваль, заступник міського голови Олексій Балицький, директор школи Володимир Щигель, духовенство міста та усі небайдужі. Місце локації під спортивний майданчик обрали традиційне – поряд із житловим масивом та трускавецькою школою №1, оскільки таке розташування є зручним для користування футбольним полем мешканцями мікрорайону і учнями навчального закладу. Майданчик є гарним прикладом того, як спільним фінансуванням - коштами Державного Фонду регіонального розвитку та бюджету міста можна оновлювати спортивну інфраструктуру.

скр0.jpg

Та от проблема, після помпезного відкриття футбольне поле виявилося зачиненим для відвідування - дорослі і діти із м’ячами! З цього приводу користувачі соцмережі Фейсбук вибухнули обуренням. Як поінформували трускавчани, відкриття майданчика було черговим піаром для місцевої влади, оскільки нині на дверях огорожі висить замок, жодного виписаного графіку роботи чи вказівок, до кого звертатися за ключами – немає.

скр1.jpg

Такі дії влади та керівництва міста трускавчани розкритикували вщент. Люди наголошують, допоки тут не було сучасного майданчика діти зранку до пізньої ночі ганяли м’яча. Нині ж, у час тривалих літніх канікул, підлітки сумно заглядають за огорожу.

Як прокоментував ситуацію заступник міського голови пан Балицький, керівництво першої школи, на жаль, поки що не владнало ситуацію із доступом дітей до футбольного поля. «Аналогічний майданчик є і біля СЗШ №3, однак там діти і дорослі спокійнісінько тренуються і в вихідні, і в будні зранку до ночі. Тут ж очевидно , що Володимир Щигель та Орест Лобик поки що не випрацювали спільний механізм контролю за майданчиком з боку керівництва школи та забезпечення для охочих вільного доступу до нього», - пояснив ситуацію пан Балицький.

Зауважимо, держава котрий рік поспіль реалізовує по Україні ініціативу «Будівництво футбольних полів із штучним покриттям в регіоні». Суть задуму проста – більшу частину коштів на втілення в життя цієї ідеї виділяє державний фонд за умови співфінансування міста. Новий майданчик у Трускавці безумовно розрахований для спортивного дозвілля трускавчан, зокрема для тренувань юних футболістів та для проведення різноманітних ігрових турнірів та змагань на ньому. Чому ж після гучного відкриття й освячення майданчика чиновники та керівники навчального закладу не подбаио про належний доступ до нового поля дітей та дорослих – питання їхньої спроможності діяти в інтересах громади.

Ірина Романова

скр2.jpg

скр3.jpg

скр4.jpg

скр4+.jpg

скр5.jpg

скр6.jpg

скр89.jpg

скр9.jpg

Социальные комментарии Cackle