21.12.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці журналістам радіо виділили понад 300 тис грн з бюджету для підвищення професійної майстерності

У Трускавці журналістам радіо виділили понад 300 тис грн з бюджету для підвищення професійної майстерності

Таке рішення ухвалили депутати міської ради. А загалом програма підтримки КП «Редакція міського радіомовлення» на 2018-2020 роки, яка була винесена на розгляд сесії, передбачала скерування з міської казни більше 1, 12 млн. грн.! Однак депутати під час дискусії про доцільність таких серйозних видатків висловили чимало зауважень щодо діяльності проводового радіо. Вони вкотре наголосили, що рівень підготовки програм є низьким, як і оперативність та фаховість висвітлення актуальних питань, що належать до компетенції органу місцевого самоврядування. Торік більше 150 тис. грн. було скеровано на технічну модернізацію редакції, проте скарги трускавчан на незадовільну якість звукового сигналу - зросли. Хоча слід взяти до уваги й той факт, що «Укртелеком» не зацікавлений у сталому функціонуванні мереж проводового мовлення і тому вони перебувають у вкрай занедбаному стані.

Під час обговорення на сесійному засіданні Володимир Наконечний зауважив, що, на його думку, помітних покращень у діяльності трускавецького радіомовлення немає. Депутат намагався з’ясувати, як саме журналісти підвищуватимуть свою майстерність з огляду на чималу суму коштів, що їм надається з бюджету. Керівник комунального підприємства Любомир Поливка зізнався, що формулювання «вдосконалення фаховості» є лише гарною обгорткою для фінансування з міської казни. Насправді ж йдеться про утримання редакції – виплату зарплатні та комунальних послуг, друк бюлетеня «Голос ради». За словами пана Поливки, журналісти й так заледве зводять кінці з кінцями, оклад редактора – лише 5 тис. грн., у кореспондентів - 1, 2 тис. грн.! Тому сформувати якісний контент передач, які виходять в ефір по 30 хв. у понеділок-четвер, й 60 хв. у п’ятницю – силами трьох журналістів редакції неможливо!

- Дротове радіомовлення – це учорашній день, потрібні кардинальні новаторські підходи, аби відповідати вимогам часу, – переконаний депутат Андрій Остапчук. – Якщо редакція міського радіо не спроможеться напрацювати ідеї щодо розширення мережі слухачів у 2018 році, - то нема смислу фінансувати її надалі. Вважаю, що значно ефективніше подавати інформацію про Трускавець на популярні FM-радіо у вигляді рекламних блоків!

Пропозиція Андрія Остапчука про фінансування трускавецького дротового мовлення виключно на 2018, а не до 2020 року, як було передбачено у програмі, була підтримана колегами. На рішення радних не вплинув навіть єдиний «аргумент» стосовно доцільності існування редакції, озвучений Любомиром Поливкою, який заявив: саме за його керівництва вперше в історії міського радіо до ефірів допустили усіх депутатів! Як кажуть, без коментарів ...

Нагадаємо, чисельність слухачів трускавецького мовлення постійно зменшується -  станом на 1 грудня у місті-курорті є 2 320 абонентів, у 2015 році їх налічувалося - 3 500. «Укртелеком», якому дісталася мережа дротового радіо, регулярно звітує про збитковість доставки сигналу, відмови користувачів від цієї послуги, застарілість обладнання та й самої технології.

Дарина КРАВЕЦЬ

Социальные комментарии Cackle