06.03.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці стартувало будівництво торговельного центру на ділянці, що межує з зоною санітарної охорони мінеральних джерел

У Трускавці стартувало будівництво торговельного центру на ділянці, що межує з зоною санітарної охорони мінеральних джерел

Сьогодні у курортному парку Трускавця неподалік колишньої їдальні «Полонина» зрізали кремезні розкішні дерева. На цій ділянці планується звести п’ятиповерховий торговельний комплекс, площею понад 6,2 тис. кв.м. Виглядає на те, що підготовчі роботи – стартували! Власники землі й будівлі на вул. Торосевича, 8, взялися реалізовувати свій задум. Журналістське розслідування «Джерел Трускавця», у якому було з’ясовано, що Трускавецька міська рада не оскаржила рішення Господарського суду про скасування обмеження на забудову території на вул. Торосевича, 8, викликало бурхливу реакцію трускавчан. Мешканці міста-курорту висловили свою незгоду і стурбованість тим, що будівництво може зашкодити найбільшому багатству курорту - «Нафтусі», родовище якої знаходиться за 180 м від майбутнього торговельного центру. Однак трускавецькі можновладці у жодний спосіб не відреагували на думку людей – їхня злочинна бездіяльність є свідченням домовленостей, укладених із забудівельником.

 

02.jpg

фото: Андрія Пфайфера

Нагадаємо, що Господарський суд Львівської області визнав незаконним та скасував рішення Трускавецької міської ради, яке забороняло ПП «Квітка Полонини» будувати торговельно-розважальний центр на частині земельної ділянки зі сторони, що примикає до межі першої зони (зони суворого режиму) округу санітарної охорони.

У 2008 році «Квітка Полонини» придбало дієтичну їдальню площею 1215 кв м у м. Трускавець на вул. Торосевича, 8. У 2013 році підприємство за рішенням сесії місцевої міськради придбало ділянку під будівлею площею 0,25 га. Причому, депутати заборонили забудовувати територію площею 0,05 га зі сторони, що примикає до межі першої зони санітарної охорони мінеральних джерел.

Співвласником ПП «Квітка Полонини» є Віктор Возняк. На місцевих виборах 2015 року він доклав багато зусиль для перемоги свого давнього товариша Андрія Кульчинського. У 2012 році Андрій Богданович був довіреною особою пана Возняка під час виборів до Верховної ради України. А у 2015 році медійні ресурси Возняка «Алсет» та «Твоє радіо» піарили виключно цього кандидата на посаду міського голови Трускавця.

У жовтні 2017 р. «Квітка Полонини» звернулася до відділу містобудування та архітектури міськради із заявою про надання містобудівних умов та обмежень для реконструкції їдальні. Однак фірма отримала відмову через наявність обмеження щодо будівництва, яке планувалося на частині земельної ділянки, що межує з першою санітарною зоною охорони мінеральних джерел.

У листопаді на розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява від ПП «Квітка Полонини» до Трускавецької міської ради про визнання недійсним пункту рішення сесії, ухваленого у 2013 р., та частини договору купівлі-продажу землі щодо обмежень на частину ділянки.

Під час судового розгляду представник міськради наполягав на застосуванні  строку позовної давності, тривалістю у три роки, який щодо рішення сесії уже минув. Однак суддя розпочав відлік не з моменту прийняття  рішення у 2013 році, а з дня реєстрації цього рішення в Державному земельному кадастрі 05. 12. 2014. І, посилаючись на те, що позивач звернувся з позовом 22. 11. 2017 р., суддя вирішив, що строк позовної давності не пройшов.

Суд позов задовольнив. Міськрада апеляційне оскарження не подавала. Тож 22 січня управління архітектури видало містобудівні умови та обмеження для реконструкції будівлі на вул. Торосевича, 8 під заклад громадського харчування, торгівлі та готельного комплексу. Цим документом дозволено висотність будівлі – 23 м, максимально допустимий відсоток забудови ділянки – 76%, червоні лінії на вул. Торосевича Генпланом не встановлені. Площа п’ятиповерхової комплексу становитиме 6,2 тис. кв. м, забудова земельної ділянки – майже 80%.

У жовтні минулого року «Квітка Полонини» отримала дозвіл міського відділу Держархбудконтролю для проведення підготовчих робіт. І сьогодні, 6 березня, роботи стартували.

Як стало відомо з конфіденційних джерел, комерційні площі майбутнього торговельного центру уже активно продаються – ціна за 1 кв. м сягає до 3 тис. американських доларів.

Дарина КРАВЕЦЬ

truskavets_1.jpg

truskavets_2.jpg

truskavets_3.jpg

truskavets_5.jpg

Социальные комментарии Cackle