12.03.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавецькі рибалки піддаються небезпеці – ловлять рибку на тонкій кризі

Трускавецькі рибалки піддаються небезпеці – ловлять рибку на тонкій кризі

Морози відступили, але рибалки не мають наміру відмовлятися від свого хобі. Як наголосив на щотижневій оперативній нараді у міській раді Трускавця підполковник рятувальної служби міста Володимир Гординський, надзвичайники курорту схвильовані не на жарт – місцеві рибалки продовжують ловити рибу на питному озері, що на вул. Городище, і не зважають на те, що лід там перетворився на тонку і небезпечну кригу.

- Уся річ у тому, що крига з водойм скресає, стає ламкою – однак цей факт не зупиняє рибалок сідати за улюблене заняття. Таку картину спостерігаємо ледь не щодня, а особливо у вихідні. Що найгірше – в пошуках великих уловів, рибалки заходять буквально на середину озера, у випадку надзвичайної ситуації до них буде дуже важко дістатися і надати необхідну допомогу. Щоб уникнути неприємних ситуацій, закликаю рибалок не виходити на кригу, оскільки щодня градус температури повітря підвищується, тож рибалити на водоймах в ці дні стає вкрай небезпечно, - підкреслив Володимир Гординський.

На зауваження головного рятувальника Трускавця відреагували у мерії: правоохоронцям оздоровниці чиновники дали доручення вести патрулювання поблизу питного водосховища озера та закликати рибалок через гучномовці покинути небезпечне заняття.

001.jpg

image.jpg

IMG_9146-2.jpg

До слова, безперешкодний доступ рибалок до питного озера зумовлений тим, що фактично доступ до водойми є практично відкритим.У 2016 році з бюджету на огородження водосховища було виділено 300 тис. грн., однак після встановлення 150 метрів огорожі роботи зупинилися. Ось таке ефективне використання коштів! Нова конструкція місцями вже пошкоджена, а загалом озеро є абсолютно незахищеним від непроханих відвідувачів: влітку тут активно купаються й засмагають. А взимку – рибалять.

Ірина Романова

Социальные комментарии Cackle