05.02.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавець лікарня - серед лідерів в області із виконання програми «Доступні ліки»

Трускавець лікарня - серед лідерів в області із виконання програми «Доступні ліки»

Комунальні медичні заклади Трускавця, Самбора та Старосамбірського району за підсумками 2017 року визнані кращими на Львівщині  з реалізації урядової програми «Доступні ліки».Про це повідомив на апаратній нараді головний лікар міської лікарні Ігор Стасик. Такому результату, на переконання керівника медустанови, сприяла активна діяльність лікарів, які пропагували серед пацієнтів переваги цього нововведення.

За інформацією Ігоря Степановича, торік на відшкодування вартості лікарських засобів Трускавець зі скерованих 387,9 тис. грн. освоїв практично 100 відсотків, у 2018 році поки що виділено 255,1 тис. грн., у січні вже освоєно 45,6 тис. грн. У Трускавці придбати ліки у за рецептом у рамках «Доступних ліків» можна у мережі аптек  «Фармако» та  «Планета здоров’я».

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» – це одна із частин великої реформи системи охорони здоров’я, яка не змінювалася протягом 26 років. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle