21.09.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавчани подали 13 проектів на Бюджет громадських ініціатив! Однак минулорічні проекти реалізовані не всі

Трускавчани подали 13 проектів на Бюджет громадських ініціатив! Однак минулорічні проекти реалізовані не всі

15 вересня Трускавецька міська рада завершила прийом проектів від мешканців Трускавця на реалізацію програми «Бюджет громадських ініціатив». Цьогоріч місцеві чиновники виділили для цього 500 тис. грн. Впродовж місяця - з 15 серпня до 15 вересня, мешканці курорту, яким виповнилося 16 років, мали змогу подати проектні заявки із своїми баченнями та пропозиціями, що хочуть змінити в рідному місті та як його вдосконалити. Як стало відомо - трускавчани надіслали 13 проектів, із них 8 – великих, вартістю до 200 тис. грн., та 5 малих – до 100 тис. грн. 

20 вересня, у ТМР мало пройти перше засідання експертної групи, члени якої повинні були ознайомитися із отриманими проектами. Однак засідання не відбулося – забракло кворуму. Без розгляду експертів – проектні пропозиції містян не можуть бути скеровані на подальше голосування за них. Оскільки, як повідомив голова Громадської ради Олег Карпин, саме експерти мають дослідити, чи не перешкоджатимуть ці проекти реалізації в місті інших, чи не зачіпають територіально інші об’єкти та ряд подібних важливих нюансів. Голосування за громадські проекти має стартувати в Трускавці з 24 жовтня до 6 листопада. 

Однак як стало відомо, до сьогодні не усі із минулорічних проектів-переможців втілені в життя. Три проекти реалізували: закупівля музичних інструментів для Просвітницького центру ім. Івана Валюха, дитячі майданчики по вулиці Івасюка, 13 і Сагайдачного, 26. Із невиконаного – проект трускавчанина Івана Сенюти на вул. Стуса, 14 - огорожа території під майбутній спортивний майданчик. Дивна річ, але голова Громадської ради бюджету Олег Карпин не надто орієнтувався, чому саме цей проект «завис», як і в назвах тих проектів, які були реалізовані. На прохання журналіста «Джерел Трускавця» все ж з’ясував причини. Як пояснив пан Олег, наразі проект на вул. Стуса, 14 не виконаний через певні обставини: «Спочатку там виникало питання із змінами до проекту, опісля довго не могли знайти підрядника». Однак голова Громадської ради Бюджету громадських ініціатив запевнив, що всі ці нюанси успішно вирішено, тож є сподівання, що таки до кінця 2018 року і цей проект буде втілено в життя. 

Ірина Романова


Социальные комментарии Cackle