30.11.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Торік у Трускавці купили одну з найдорожчих ялинок в країні, цього року – новорічні прикраси для неї

Торік у Трускавці купили одну з найдорожчих ялинок в країні, цього року – новорічні прикраси для неї

Штучна ялинка висотою 12 метрів обійшлася трускавецьким платникам податків у 192 тисячі гривень. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель ProZorro. Замовлення відділу культури Трускавецької міської ради (керівник Тетяна Татомир) виконав підприємець з Тернополя, який став переможцем за процедурою звітування.

Прізвище цього ж підприємця засвітилося минулого року в інформації, оприлюдненій ресурсом «Ні корупції!». Йшлося про купівлю ялинки на Київщині, яка побила своєрідний всеукраїнський рекорд. Вона коштувала бюджету м. Ірпіня 199, 5 тис. грн. й стала найдорожчою ялинкою в країні. Як бачимо, трускавецька ялинка не дотягнула до цієї суми зовсім трішки. Ще якихось п’ять тисяч гривень й лаври марнотратників бюджетних коштів надійно б закріпилися за посадовцям Трускавця. Хоча, звісно, конкурувати з тримільйонними видатками на святкування уродин курорту не береться жодне місто в Україні.
А цього року трускавецькі чиновники вирішили, що самої ялинки - недостатньо і  придбали новорічних прикрас, гірлянд та алюмінієвих сніжинок на 191 тис. грн. Як зазначається у документації замовника, яким знову є міський відділ культури, встановлення святкової ілюмінації на ялинку повинен забезпечити переможець конкурсу. Ним став «Електро-Поліс», підприємство зареєстроване у Трускавці.

Дарина КРАВЕЦЬ

Социальные комментарии Cackle