22.01.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Суд довів, що трускавецький депутат від «Свободи» Юрій Наконечний вчинив корупційне правопорушення

Суд довів, що трускавецький депутат від «Свободи» Юрій Наконечний вчинив корупційне правопорушення

Трускавецький міський суд 21 грудня, розглянувши матеріали справи, які надійшли з Управляння захисту економіки в Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, визнав винним депутата міськради від ВО «Свобода» Юрія Наконечного у вчиненні адміністративного правопорушення. Депутат несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані, отримавши дохід від продажу транспортного засобу. Тим самим вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, передбачене ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з адмінпротоколами, складеними УЗЕ у Львівській області, з’ясувалось, що у 2018 році народний обранець отримав понад 331 тис грн доходу від продажу автомобіля PEUGEOT 508, а також придбав авто марки SKODA OCTAVIA 2010, вартістю 211 тис грн.

У судовому засіданні Юрій Наконечний свою вину визнав та пояснив, що йому відомі вимоги Закону України «Про запобігання корупції». Він вніс відомості про отримання ним доходу від продажу транспортного засобу з запізненням, оскільки у передбачений Законом строк не зміг зайти до системи, яка зависала.

За результатами судового рішення до Юрія Наконечного застосовано стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн.

Нагадаємо, що депутат Трускавецької міськради від «Свободи» Юрій Наконечний обіймає посаду директора з фінансово-економічних питань у «БК «Будівельні технології XXI століття». Про це він повідомив у своїй щорічній електронній декларації. Юрій Наконечний є також головою депутатської комісії з питань землекористування, містобудування та благоустрою.


Ольга КУЦ

* фото з Facebook сторінки Юрія Наконечного

Социальные комментарии Cackle