27.09.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Собі, коханому, по максимуму, а підлеглим - копійки: більшість коштів трускавецького радіо йде на зарплату Любомира Поливки

Собі, коханому, по максимуму, а підлеглим - копійки: більшість коштів трускавецького радіо йде на зарплату Любомира Поливки

На учорашньому засіданні сесії Трускавецької міськради розглядалося питання про внесення змін до міської Програми з підтримки комунального підприємства «Редакція міського радіомовлення» на 2018 рік. Йшлося про додаткове скерування з бюджету 51 тис грн. до уже виділених  раніше 370 тис. гривень.

Це питання попередньо вивчалося у бюджетних комісіях і депутати вже не вперше дискутували про доцільність чималих видатків з бюджету на утримання проводового радіо. Окрім того, народні обранці були неприємно здивовані, що більша частина коштів, які згідно завдань програми мають скеровуватися на підвищення фахової майстерності журналістів, йде на зарплатню головного редактора. Він, як з’ясувалося, нараховує собі по максимуму премії, доплати за інтенсивність праці, матеріальні допомоги. А заробітна плата інших працівників редакції – доволі низька, чого не скажеш про доходи Любомира Поливки. Так, пан Поливка з січня до травня цього року фактично отримував 8 600 грн., а інженер звукозапису – 4 572грн., кореспондент 2 286 грн. А з червня зарплата редактора радіо сягнула понад 13 000 грн., доходи ж інших працівників зросли не набагато. Депутати зауважили, що такий розподіл коштів є несправедливим і рекомендували Любомиру Поливці виправити цю ганебну ситуацію.

viber image.jpg

На сесії редактор міського радіо виглядав ледь не благодійником – він повідомив, що частину своєї надбавки до зарплати вирішив пожертвувати технічним працівникам редакції. Любомир Поливка видав сакраментальну фразу: він підняв виплати підлеглим за рахунок економії його, головного редактора, бюджетних коштівОднак така «жертовність» не вплинула на депутатів – вони не проголосували за скерування з бюджету додаткових 51 тис. грн. на утримання комунального підприємства Тож, мабуть, доведеться пану Поливці зменшувати апетити на зростання власних доходів за бюджетний кошт.

Як відомо, депутати та мешканці міста неодноразово висловлювали зауваження щодо діяльності трускавецького радіо, наголошуючи, що рівень підготовки програм є низьким, як і оперативність та фаховість висвітлення актуальних питань.

У 2016 році більше 150 тис. грн. було скеровано на технічну модернізацію редакції, проте скарги трускавчан на незадовільну якість звукового сигналу не поменшало. Натомість чисельність слухачів трускавецького мовлення постійно скорочується - станом на 1 січня у місті-курорті було 2 320 абонентів, у 2015 році їх налічувалося - 3 500. «Укртелеком», якому дісталася мережа дротового радіо, регулярно звітує про збитковість доставки сигналу, відмови користувачів від цієї послуги, застарілість обладнання та й самої технології.

Нагадаємо, що ухвалюючи Програму підтримки КП «Редакція міського радіомовлення» на 2018 рік, депутати поставили умову: якщо редакція радіо не спроможеться напрацювати ідеї щодо розширення мережі слухачів у 2018 році, - то фінансувати її надалі з бюджету не будуть!

- Дротове радіомовлення – це учорашній день, потрібні кардинальні новаторські підходи, аби відповідати вимогам часу, – наголошував голова бюджетної комісії Андрій Остапчук. –  Значно ефективніше подавати інформацію про Трускавець на популярні FM-радіо у вигляді рекламних блоків! – цілком слушно зауважував депутат.

Вікторія УТРИН


Социальные комментарии Cackle