28.11.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Ще двоє на лікарняних ліжках – у Трускавці зафіксували нові випадки кору

Ще двоє на лікарняних ліжках – у Трускавці зафіксували нові випадки кору

Кір продовжує атакувати! Днями ще двоє юних пацієнтів із Трускавця поповнили лави недужих на цю інфекційну недугу. Як повідомила завідувач відділення первинної медичної допомоги у Трускавецькій міській лікарні Леся Остапенко, в курортному місті буквально день за днем занедужали двоє трускавчан – школярка та студент. Першим до медиків звернувся місцевий мешканець 1998 р. народження, студент Івано-Франківського інституту. У хлопця діагностували кір, вакцинації  від якого той свого часу не робив. Хворого одразу  шпиталізували  на лікування у стебницьку лікарню. Відтак через день до медиків зі скаргами на погане самопочуття та високу температуру звернулися батьки 9-річної місцевої школярки, учениці СЗШ№2-гімназія. У дитини теж кір, вона уже проходить лікування в дрогобицькій інфекційній лікарні, - наголосила Леся Остапенко. Як і в першому випадку – вакцинації дитина нема.

Загалом, за словами медика, кір продовжує набирати обертів на Львівщині : «Кожного тижня у трускавецьку лікарню звертаються по 2-3 пацієнтів, у яких діагностуємо цю недугу. Хочу зауважити, що спалах кору серед дитячого населення ніщо інше, як наслідок масових відмов батьків щепити свого часу дітей», - наголошує завідувач відділення первинної медичної допомоги у ТМЛ Леся Остапенко. Зважаючи нові спалахи кору, медики Трускавця продовжують наголошувати – вакцинація для дітей згідно календаря щеплень - надійний захист від інфекційних небезпечних недуг.

«Навіть якщо вакцинована дитина захворіє, скажімо на кір, то перенесе його у значно легшій формі та без ускладнень для здоров’я», - наголошує медик. Також, за словами пані Остапенко, не дрімає і сезонне ГРВІ, щодня десятки пацієнтів звертаються за допомогою до місцевих медиків. «Фіксуємо і ускладнення від недуги – це пневмонії», - каже ескулап. Щоб не потрапити в пастку ГРВІ та сезонного грипу, який цьогоріч загрожує трьома небезпечними штамами вірусу, медики оздоровниці закликають містян теж робити вакцинацію і від грипу. Щоправда – державної програми на таку імунізацію  немає, тож вакцину слід купувати у аптеках міста за власні кошти.

Наталя Зелена 

Социальные комментарии Cackle