12.02.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Шабаш регіоналів? У Трускавці на зустріч з Тимошенко було допущене обмежене коло «своїх» людей

Шабаш регіоналів? У Трускавці на зустріч з Тимошенко було допущене обмежене коло «своїх» людей

За кулісами «свята демократії» відбувались абсолютно протиправні речі. До зустрічі з Тимошенко у санаторії «Карпати», де керівником є Лев Грицак, було відібране і допущене обмежене коло людей за попередньо сформованими списками! В основному були представники осередків парторганізацій довколишніх територій  або представники потенційно лояльних до пані кандидатки чи пана Грицака осіб. Представницька участь «своїх» людей  було забезпечена і контрольована особисто паном Грицаком. Взагалі родина Грицаків явно домінувала в політичному заході:  квіти для Тимошенко від «нового обличчя» в політиці -  сина Грицака, дружина Лева Ярославовича - у VIP-ложі, а екс-очільник трускавецьких регіоналів – на сцені!

Гарантовані Конституцією України права: вільно і всебічно обговорювати передвиборні програми кандидатів на пост Президента України, політичні, ділові та особисті якості кандидатів були нахабно порушені організаторами заходу. До участі у ньому запросили «обраних» персон, а трускавчанам вхід був категорично заборонений!


Забігаючи наперед зазначимо, що риторика Тимошенко - була риторикою   кандидата, який програє. Тому що, окрім кількахвилинної презентації програми «Новий курс», вся передвиборча агітація була презентована з метою спонукання виборців не голосувати за кандидата Порошенко.

Але була озвучена одна тривожна думка, яка вимагає усвідомлення потреби в мобілізації зусиль людей, які розділять відповідальність за перспективу своєї країни, інтеграцію реформ. Тимошенко намагалася делікатно сформувати громадську думку про ймовірну фальсифікацію результатів виборів 2019 року, посилаючись на досвід 2010, коли, на її думку, Янукович «де-факто» програв і, відповідно, у неї було вкрадено перемогу. 

Тому, зомбування населення на предмет перемоги всенародного президента з іменем Юлія Володимирівна має стати приводом для усвідомлення виклику, що вибори президента країни не закінчаться датою голосування. І необхідно мобілізовуватись й гуртуватись для захисту результатів голосування.

Варто відзначити, що організація зустрічі з кандидатом на пост президента була здійснена на високому професійному рівні. Вона відбулась у готельному комплексі «Карпати», де в часи президентства Януковича був розміщений офіс  «Партії регіонів». Зібрання пройшло без публічного анонсу заходу. Сподіваємось, що багатотисячні видатки на його забезпечення з виборчого фонду кандидатки, що навіть не володіє нерухомістю, будуть включені до публічного звіту партії. 

Пані Тимошенко акцентувала увагу виборців, що, на відміну від іншого кандидата, не створювала проект «Партії регіонів», не мала жодного відношення до партії СДПУ(о). Однак сцена свідчила про протилежне, оскільки найближчими соратниками пані Тимошенко на Львівщині стали  екс-регіонал Грицак та  екс-керівник області часів Януковича пан Цимбалюк, колишній член СДПУ (о) Медведчука.

Анонсованою темою зустрічі з громадою курорту Трускавець (слоган вітального банеру «Трускавець вітає»)  була  медична тематика і  проблеми курортів. Доповідачі від  міст-партнерів: пан сільський голова Східниці, пан представник громади Моршина доповідали про виклики для своїх  курортів. Основною темою доповіді пана Грицака відразу стала скарга до пані Тимошенко на дії  приватної  структури  ПрАТ « Трускавецькурорт» із закликами до порятунку курорту.

Видимість демократії створювали кілька представників від  трускавецької громади, що ініціювали запитання: пан Курус, директор  міжнародного фонду ім. Франка, колишній партнер пана Каськіва в реалізації проекту  «Відкритий світ», керівниця структурного підрозділу ПАТ « Укрнафти»  з Борислава, львівський політик пан Новоженець. 

Атмосфера зустрічі була злагодженою, представлення «Нового курсу»  пані Тимошенко було вибудовано на … критиці дій Президента, що зауважили  присутні в залі люди. Нагадуванням, що НАТО, єдина помісна православна церква, виграш «Нафтогазу» в розмірі 4,6 млрд. доларів проти  «Газпрому» - все переможні зусилля пані Тимошенко. Жодного разу від  пані претендентки на посаду Головнокомандувача країни не звучала думка про військову агресію Росії і відповідальність агресора за понад 10 тисяч вбитих українців! Всю відповідальність за втрати, зруйновану економіку, наче  за методичкою Кремля, Тимошенко  вміло перекладала на Президента держави.

Курс долара у 9 грн, тривідсоткові кредитні ставки, зниження податків і впровадження страхової медицини для платників податків, і, водночас, не сумісні з такою економікою державні гарантії для пенсіонерів та дітей – все це  очікуватиме українці за 100 днів після перемоги «північної лисички з білим пухнастим хвостиком». Так назвав пані Юлю письменник Лесь Подерв’янський.

Маніпуляції, невігластво, безвідповідальність людей, зрадництво , колабораціонізм, містечковий олігархат -  надійні союзники Тимошенко! Кому з ними?

Леся Дідик, голова громадської організації «Рада міста»

югк1.jpg

Социальные комментарии Cackle