07.12.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Рейдери замітають сліди? Неіснуючій будівлі у Трускавці присвоїли нову адресу

Рейдери замітають сліди? Неіснуючій будівлі у Трускавці присвоїли нову адресу

Так виглядає "будівля" на вул. Бандери, 31-А

Учора, 6 грудня, члени виконавчого комітету Трускавецької міськради ухвалили рішення  про присвоєння адреси нежитловій будівлі - вул. С. Бандери, 31-А. За це рішення проголосували: Андрій Кульчинський, Олександр Ткаченко, Наталя Пономаренко, Олена Петранич, Олександр Габриш, Ігор Праник, Віра Савка, Мирослав Гумега, Олександр Шишко, Ігор Михаць. Контроль за виконанням покладено на заступника міського голови Олексія Балицького. 

Трускавчанам відомо, що на вул. Бандери, 31 є будівля, що належить ТзОВ «Лемар -Євросервіс», а об’єкту на вул. Бандери, 31-А давно не існує. Тобто члени виконавчого комітету присвоїли адресу … залишкам фундаменту!


У такий спосіб була підтримана рейдерська схема захоплення земельної ділянки, яку за допомоги міських посадовців реалізує ТзОВ «Нові технології девелопмент». За інформацією Юконтрол, ця фірма створена у липні цього року, засновниками є трускавчани Прихідько Марина та Віктор Дудзяк.

Наприкінці вересня цій фірмі відповідно до рішення сесії було надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою ділянки, площею понад 0, 19 га на вул. С. Бандери, 31. Цільове призначення - для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Підставою для цього став витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, наданий «Новими технологіями девелопмент». Ця фірма зареєструвала  право власності на нежитлову будівлю на підставі технічного паспорта без номера, виданого ПП «Архібуд 1», скориставшись послугами державного реєстратора у Мостиському районі! Наголошуємо, будівлі немає, тобто технічний паспорт - це фількіна грамота.



На цьому акцентувала увагу у зауваженнях до рішення виконкому керівник юридичного відділу міськради Олена Савченко. Посадовець вказала, що будівля відсутня і на земельній ділянці є лише фундамент, а зазначені відомості у технічному паспорті, на підставі якого «Нові технології девелопмент» оформили право власності - недостовірні. Юрист також повідомила, що «у розпорядженні Трускавецької міської ради є відомості, що на об’єкт за адресою С. Бандери, 31 було оформлене право власності ЗАТ «Житняк» відповідно до рішення виконавчого комітету Труcкавецької міської ради від 27.04.2000 року».

Тобто міський голова Андрій Кульчинський володів інформацією про неправомірні дії фірми «Нові технології девелопмент», однак вдруге виніс на розгляд виконавчого комітету питання про присвоєння адреси на вул. С. Бандери, 31-А.

Під час засідання керівник ГО «Рада міста» Леся Дідик повідомила присутніх, що громадська організація скерувала заяви в НАБУ й правоохоронні структури щодо факту незаконно заволодіння майном «Новими технологіями девелопмент». На стадії підготовки позови щодо дій державного реєстратора і по юридичному факту - відсутності об’єкта нерухомості.

У відповідь трускавецький мер не знайшов переконливішого аргументу на свій захист, аніж спроби перевести стрілки на «папєрєдніків». Мовляв, за минулої каденції посадовці міськради розшукували справжніх власників будівлі на вул. Бандери, 31, однак намагання  вийти з ним на зв'язок успіхом не увінчалися. У такий спосіб Андрій Кульчинський здав себе остаточно, підтвердивши, що він свідомо лобіює інтереси рейдерів, адже володіє інформацією про те, що не вони є власниками об’єкту.


Хто ж стоїть за рейдерською схемою, яка реалізується у Трускавці? Співзасновниця ТзОВ «Нові технології девелопмент» Марина Прихідько, за даними аналітичної системи Ю-контрол, є і співзасновником ТзОВ «БК «Будівельні технології XXI століття» у якій 99 %власності належить «Будівельній компанії «Новбуд-1». Кінцевим бенефіціарним власником цієї фірми вказано Осипа Наконечного, чий син Юрій Наконечний є депутатом Трускавецької міської ради від ВО «Свобода». Юрій Наконечний, згідно з даними з декларації обіймає посаду директора з фінансово-економічних питань у «БК «Будівельні технології XXI століття».

Юрій Наконечний є також головою депутатської комісії з питань землекористування, містобудування та благоустрою, він погоджував проект рішення сесії про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою «Новим технологіям девелопмент», голосував за це рішення. Аналогічно діяв і його однопартієць Богдан Габшій, екс-заступник директора з організаційних питань у «Будівельні технології XXI століття».

До слова, Юрій Наконечний був присутній на засіданні виконавчого комітету виключно під час розгляду і голосування за рішення про присвоєння адреси на вул. С. Бандери, 31-А.

Очевидно, що рейдери мають намір отримати землю, оминаючи процедуру аукціону, адже торгів  можна уникнути, якщо на ділянці розташована будівля, що перебуває у власності фізичних або юридичних осіб. Тому вони й оформили право власності на неіснуючий об’єкт.

Як стало відомо з відповіді  на інформаційний запит, земельна ділянка на вул. Бандери, 31 не булав оренді  чи користуванні підприємства, яке купило нерухомість у далекому 1999 році, плата за землю не надходила. Тож жодних підстав надавати дозвіл фірмі «Нові технології девелопмент» для оформлення документів на ділянку, площею понад 0, 19 га на вул. С. Бандери, 31 не було!

Ми будемо інформувати трускавчан про те, як розвиватимуться події далі. Переконані, що усі крапки над «і» у цій  історії рейдерського захоплення землі, до якої причетні трускавецькі депутати і посадовці, розставлять правоохоронні структури.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle