10.01.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Реєстраційне свавілля у Трускавці – поза межами закону і здорового глузду - Я.Жукровський

Реєстраційне свавілля у Трускавці – поза межами закону і здорового глузду - Я.Жукровський

Більшість рейдерських схем у сфері реєстрації прав на нерухоме майно та юридичних осіб, за інформацією самого ж Міністерства юстиції України, здійснюється безпосередньо через державних реєстраторів комунальних підприємств та філій цих підприємств, повідомляє Інтерфакс Україна.

Яскравим прикладом реалізації такої схеми є реєстраційна афера з оформлення права власності на неіснуючу будівлю загальною площею 447 кв.м. у самому центрі курортного міста Трускавець по вул.Бандери, 31.

Так, державні реєстратори філії КП "Реєстрація нерухомості та бізнесу", КП "Новозаводське", КП "Реєстрація майна та бізнесу" та КП "Правочин", спершу зареєстрували новостворені юридичні особи, одна із яких – клон давно ліквідованого ТзОВ "Олбудімпекс". А згодом державний реєстратор сільської ради, на підставі завідомо підроблених технічних документів зареєстрував на фірму-клон неіснуючу житлову будівлю – будинок-невидимку.

Як зазначив екс-начальник львівської юстиції Ярослав Жукровський, декількома реєстраційними діями було "юридично" оформлено віртуальну нежитлову будівлю. Реєстраційне свавілля у цій справі - поза межами закону і здорового глузду, адже державні реєстратори безстрашно вчиняють реєстраційні дії на підставі підроблених технічних паспортів без жодних інших правовстановлюючих документів, а потім просто змінюють найменування юридичної особи та саму адресу розташування неіснуючого об’єкту.

Ключовими дійовими особами у цій афері ймовірно є ПП "Архідбуд1", яке виготовило завідомо неправдиві технічні документи на неіснуючу будівлю, на підставі яких державний реєстратор Чернігівської сільської ради Мостиського району здійснив саму реєстрацію права власності.

Оперативна зміна виконавчим комітетом Трускавецької міської ради адреси нерухомого майна цієї віртуальної нежитлової будівлі, за наявності достатньої інформації та документів про очевидну аферу, свідчить й про пряму зацікавленість міських чиновників у реалізації цієї рейдерської схеми. Кінцева мета схеми – подальше оформлення права власності на земельну ділянку.

Юристи уже звернулись до правоохоронних органів із заявами про вчинення злочину, а також у судовому порядку скасовуватимуть відповідні реєстраційні дії про оформлення права власності на неіснуючу будівлю.

Социальные комментарии Cackle