08.08.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Про творчість та родину трускавецької художниці Наталі Поліщук розповіли у програмі «Мистецька Хвиля+»

Про творчість та родину трускавецької художниці Наталі Поліщук розповіли у програмі «Мистецька Хвиля+»

Цього літа у мальовничому містечку Славське пройшов Другий живописний симпозіум « Славське-2017». Надихнутися магічною красою гір, ввібрати в себе мотиви українського колориту з природи, місцевої культури та побуту, а відтак зобразити на полотнах багатий природній світ гір наважився добрий десяток українських митців із різних куточків України, які з’їхалися на кількаденний художній пленер. Незважаючи на спекотну погоду, художники з ентузіазмом працювати над своїми картинами, переносячи на полотна дух карпатських гір, велич лісів та місцевий колорит.

Що приємно - на цьогорічному симпозіумі був представлений і курортний Трускавець. На запрошення господарів Арт-резиденції «Карпатський рай» Тетяни і Ярослава Ціко на імпрезу була запрошена талановита трускавецька художниця Наталія Поліщук. Мисткиня прибула на пленер не сама, а зі своєю великою сім'єю – чоловіком Павлом та чотирма дітьми. Юні Поліщуки як могли допомагали мамі у творчості: вказували на природні принади Карпат, які згодом ставали об’єктом висвітлення художницею на полотнах. Відтак не дивно, що саме сім’я Поліщуків стала героями програми «Мистецька Хвиля+», котру знімали на цьогорічному симпозіумі.

косім3.jpg

косім4.jpg

коміс.jpg

Нагадаємо, що Наталія Поліщук походить з відомої трускавецької родини Копчаків, у якій батьки – Юрій та Віра -  захопили своїх дітей любов’ю до творчості. Наталя є учасницею десятка пленерів та понад 80 виставок та арт-проектів в Україні, Білорусі, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії та Австрії. Тричі нагороджена Почесною грамотою Міністерства культури і туризму України за вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність.

Наталія Зелена 

Социальные комментарии Cackle