02.01.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Подарунки дітям та новорічні атрибути: скільки витратив Трускавець на свята

Подарунки дітям та новорічні атрибути: скільки витратив Трускавець на свята

28 грудня у Трускавці відбулося відкриття новорічної 3D –іграшки. Її змонтували у центрі міста біля художнього музею Михайла Біласа.

Про це повідомляє “БЛОГЕРИ“.

Іграшка виготовлена з алюмінію у формі кулі діаметром 4 метри. Вона заповнена світлодіодною гірляндою.

Міському бюджету прикраса коштувала майже 155 тис грн. Місцеві підприємці назвали іграшку дискредитацією системи публічних закупівель.

«Вона буде прекрасним нагадуванням як можна дискредитувати аукціони Prozorro: для цього потрібно поставити нереальні умови тендеру, такі, щоб взяти в ньому участь міг або авантюрист, або «свій». Такий коментар оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук трускавчанин Роман Буньо.

Річ у тім, що відповідно до конкурсу, проведеного міським відділом культури, переможець  зобов’язувався доставити до Трускавця конструкцію іграшки до 7 грудня. Однак не зробив цього – її було встановлено через три тижні після вказаного терміну.

Виконавець, до якого замовник проявив таку лояльність щодо ігнорування вимог договору, уже мав досвід співпраці з трускавецьким відділом культури. Він встановив у місті інсталяцію святкового кошика на Великдень, вартістю майже 100 тис грн.

А цьогоріч у грудні трускавецькі депутати виділили ще 190 тис грн на поточний ремонт ілюмінаційного освітлення з нагоди зимових свят.Відділ культури також оплатив 25 тис грн за балетну виставу «Лускунчик», вхід на перегляд якої був безкоштовним.

Потурбувалися трускавецькі чиновники і про дітей – з міського бюджету до Дня святого Миколая було скеровано 28 тис грн на придбання солодких пакунків для 600 дітей пільгових категорій: із сімей загиблих учасників АТО, з багатодітних та родин переселенців, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і без батьківської опіки таінших. Окрім цього, діти, які ростуть у малозабезпечених сім’ях, за кілька тижнів до свята свої мрії, зобразили у власних малюнках, яких гостинців чекають від Чудотворця. Ці малюнки роздали меценатам: підприємцям міста, депутатам та іншим небайдужим, які погодилися взяти на себе роль благочинців і придбали для потребуючих діток омріяні дарунки.

Ольга КУЦ

IMG_7756.jpg

IMG_7810.jpg

Социальные комментарии Cackle